Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-09-2017 12:32   Güncelleme : 26-09-2017 12:32

Engelli Vatandaşları Sevindiren Söz Geldi

Samsun SAMULAŞ hafif raylı sisteminin Samsunspor durağında trajikomik olay asansörlü üstgeçit sözü ile mutlu sona kavuşacak.

Engelli Vatandaşları Sevindiren Söz Geldi

Samsun ulaşımda oldukça ileri seviyelere giderken engelli ve çocuklu vatandaşların düşünülmemesi oldukça üzüntü veren bir olay olarak kayıtlara geçti.

ENGELLİ ÜSTGEÇİTE NASIL ÇIKACAK

Piazza AVM ile karşı karşıya olan Samsunspor tramvay durağı alışverişe gelen çocuklu ailelerin ve Fizik Tedavi Hastanesi ROMATEM’e tedaviye gelen engellilerin oldukça zor ve trajikomik bir durum içerisinde kendilerini bulmasına sebep olmakta. Otoyoldan karşıya geçmenin sadece üst geçit ile mümkün olduğu durakta engelli barikatının sadece gösteriş için mi yapıldığı akıllara gelmekte.

Engelli barikatından inen birçok engelli ve çocuklu vatandaş karşısına çıkan üst geçit merdivenleri ile karşılaşmakta.  Yaya geçidinin de bulunmadığı bu yerde en yakın yaya geçidinin 1 km mesafede bulunması ayrıca dikkat sebebi oldu.

ASANSÖRLÜ ÜST GEÇİT SÖZÜ

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “ Piazza AVM karşısında bulunan Samsunspor Tramvay durağında engellilerin engelli rampasından indikten sonra karşılarında bulduğu üstgeçit merdivenleri sadece Türkiye’de olur dedirten türden trajikomik bir olay ile karşılaşmakta. Bu olayla ilgili sürekli üyelerimizden eleştiri ve şikâyet almaktayız. Bu durumu SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan beye ilettik ve kendileri bizi dinleyerek hak verdi. SAMULAŞ konuyu Büyükşehir Belediyesi Fen işlerine bildirerek daha sonradan bizleri aradılar ve o bölge ile ilgili bir çalışma yaptıklarını ifade ettiler. Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen işleri müdürlüğü oraya en geç iki ay içerisinde yeni bir engellilerinde ulaşım sağlayabileceği asansörlü üstgeçit sözünü verdi.  Buradan engelli arkadaşlarımıza bunun haberini vermenin gururu içerisindeyim. Bizi dinleyen sorunlarımıza kulak veren SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan Bey ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen işlerine teşekkür ediyorum. Yapmış oldukları duyarlılıkla Samsun’da yaşanan her türlü sorunu el birliği ile çözüme ulaştıracağımıza inanıyorum” sözleriyle üyelerine müjdeyi verdi.

Haber: Gül Su GÜNDÜZ

adminadmin