Güncel
Giriş Tarihi : 03-03-2015 11:00   Güncelleme : 03-03-2015 11:00

Engelliler atlarla rehabilite edilecek

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi'nce yürütülen "Geleceğe Dört Nala Projesi" kapsamında engellilerin at üzerindeki egzersizlerle rehabilite edilmesi hedefleniyor

Engelliler atlarla rehabilite edilecek

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi'nce yürütülen "Geleceğe Dört Nala Projesi" kapsamında engellilerin at üzerindeki egzersizlerle rehabilite edilmesi hedefleniyor.

Kentteki bir otelde düzenlenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engellilere Destek Programı kapsamındaki projenin tanıtım toplantısında konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, engelli gençler için güzel bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

Proje kapsamında, at üzerinde yapılan egzersizlerle beden kaslarını çalıştıran hipoterapi tedavi sisteminin kullanılacağını anlatan Keleş, "Ana tema, engelli çocuklarımızı at üzerinde rehabilite etmek. Projenin 110 bin lira bütçesi var. Bu bütçeyle bir çocuğumuzun serçe parmağını bile kıpırdatmasını sağlarsak çabamız boşa gitmemiş demektir. Atların rehabilitasyonda önemi açıktır ve bu ispatlanmıştır" diye konuştu. 

Keleş, projeden 30 zihinsel ve bedensel engellinin faydalanacağını, herkesin bu konuda desteklerini beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından toplantının yapıldığı salona, engellilere sürpriz yapmak amacıyla getirilen iki at büyük ilgi gördü. Ayrıca, rehabilitasyon süreci hakkında bilgi aktarıldı.

Toplantıya, Düzce Vali Vekili Salih Karabulut, AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın yanı sıra kurum müdürleri, engelliler ile aileleri katıldı.

adminadmin