Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-09-2018 15:47   Güncelleme : 21-09-2018 15:47

Erdoğan Tok: Aşure, Sevgi, Birlik Ve Kardeşliktir

Erdoğan Tok: Aşure, Sevgi, Birlik Ve Kardeşliktir

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Acem Tekkesi'nde  asırlık  geleneği sürdürerek vatandaşlara 'aşure' dağıttı.  Başkan Erdoğan Tok, " Aşure birlik ve beraberliği simgeleyen tüm kültürlerin ortak dilidir" dedi.

Geleneksel Aşure Günü etkinliğine, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, İlkadım İlçe Müftüsü Seyfullah Çakır, Samsun İli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Hak-İş Konfederasyonu Samsun Temsilcisi Ziya Uzun, Muhtarlar, İlkadım Belediyesi Meclis üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

“ÇEŞİTLİLİĞİMİZ BİZİM GÜZELLLİĞİMİZDİR”

Amaçlarının yarım asır önce, bu tarihi mekandaki tarihi geleneği yeniden ayakta tutmak olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, “ Aşure demek, sevgi, saygı, birliktelik ve kardeşlik demektir.  Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. İçerisinde birbirinden değişik tatları, dünyadaki değişik kültürlere benzeterek ortaya çıkan karışımdan elde edilen aşure bir mozaiktir. Çeşitliliğimiz bizim güzelliğimizdir.  Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.  Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü, hayır ve güzellikler içinde geçirmek için çokça dua edilmesi gereken bir gündür. Bu vesile ile Muharrem ayının tüm insanlığa ve İslam dünyasına, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini, mazlum coğrafyada kan ve gözyaşının bir an önce durmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.
İlkadım İlçe Müftüsü Seyfullah Çakır’ın yaptığı duadan sonra dağıtılan aşureler keyifle yenildi.

adminadmin