Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-02-2017 13:53   Güncelleme : 21-02-2017 13:53

Erdoğan Tok, ‘Evet’ türkiye’nin gücüne güç katacak!

Samsun'un İlkadım ilçe Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, gazetecilerle referandum sürecini değerlendirdi.

Erdoğan Tok, ‘Evet’ türkiye’nin gücüne güç katacak!

İlkadım İlçe Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, 16 Nisan'da yapılacak referandum seçimi öncesi Samsun'da görev yapan basın mensupları ile görüş alış verişinde bulundu.

Erdoğan Tok, Acem Tekkesinde basın mensupları ile yaptığı görüşmede gazetecilerin Başkanlık Sistemi ile ilgili düşüncelerini öğrendi. Basın mensupları referandum sürecinde 'Evet' veya 'Hayır' oyu kullanacaklar arasında kutuplaşmalara neden olacak söz ve ifadelerin kullanılmaması gerektiğini, 16 Nisan'da yapılacak referanduma birlik ve beraberlik içerisinde gidilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan Tok'da 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Türkiye üzerinde oynanan oyunların arttığını belirterek, şöyle konuştu.

" Özellikle bu referandum öncesi 15 Temmuz'da vatan hainlerine karşı et ve tırnak olarak kenetlenen milletimizi bölmek ve provake etmek için bu hain odakların iş başında olduklarını görüyoruz. Bu hain odaklar, milletimizin arasına nifak sokmak istiyor ama başarılı olamayacaklar. Referandumda 'Hayır' oyu verecek olan vatandaşlarımıza terörist denildiği gibi bir takım algılar yapılmakta. Bu algıyı yaymaya çalışan odaklar belli. 16 Nisan'da herkes demokratik hakkını kullanarak sandık başında oyunu kullanacak. Ancak burada özellikle 'Hayır' oyu verme düşüncesinde olan vatandaşlarımızın şu gerçeği de görmesi gerekiyor. AK Parti hükümeti bu seçimde 'Hayır' oyu verecek hiç bir vatandaşımıza terörist benzetmesi yapmamıştır. Bilakis o söz terör odaklarını, terörle beslenenleri ve bu ülkeye hainlik edenleri ifade etmek için söylenmiştir. Terör ile teröristler ile hiç bir bağı ya da ilişkisi olmayan vatandaşlarımı bu konuda oynanan oyuna dikkat etsinler. Referandum sürecinin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. "

adminadmin