Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-04-2017 08:40   Güncelleme : 04-04-2017 08:40

Erdoğan Tok, Hükümet Krizleri Tarihe Karışacak

İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, 16 Nisan'dan sonra yapılacak evet tercihi koalisyon dönemi sonara ererek hükümet krizlerinin tarihe karışacağını söyledi.

Erdoğan Tok, Hükümet Krizleri Tarihe Karışacak

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, mevcut sistemin yetersizliğini ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin faydalarını İlkadımlı vatandaşlara anlattılar.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt Kurt, İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Varol ve AK Parti İlçe teşkilat üyeleri 16 Nisan da Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili yapılacak referandum için vatandaşlara ziyaret düzenleyerek Mevcut Sistemin yetersizliğini anlattı.

Yenidoğan Mahalle Muhtarı  Ali Bulut ve mahalle sakinleri ile bir araya gelen AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve  İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok  mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

HÜKÜMET KRİZLERİ TARİHE KARIŞACAK

Milletle irtibatını koparmış bir siyasetin başarılı olması, hizmet üretebilmesinin asla mümkün olamayacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "  Yeni sistemde Hükümet ve Meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı’nın hem Meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor.  Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak.

Böylelikle Milletle irtibatını koparmamış bir siyasetin ve anlayışın hakim olduğu başarılı bir yapı olacak.” diye konuştu.

GENÇLERİN BAKIŞI DAHA FAZLA SİYASETE YANSIYACAK

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise, “Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak.  Gençlerin bakış açısı daha fazla siyasete yansıyacak. Siyasete hareket gelecek. Gençler erken yaşlarda siyasi tecrübe sahibi olacak. Bu durumun tek kazananı Türkiye olacak. Yeni Anayasa maddelerinin her biri bütün ayrıntılarına kadar düşünülmüş ve Büyük Türkiye yolunda ivme kazanmamızı sağlayacak maddelerdir. Bu maddele karşı çıkan zihniyetlere bakarak doğru bir yolda olduğumuzu Milletimize anlatmaktan asla sıkılmayacağız” dedi.

adminadmin