Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 04-07-2014 13:59   Güncelleme : 04-07-2014 13:59

ERDOĞAN TOK, "YEDİDEN YETMİŞE BİR ARADAYIZ"

İlkadım Belediyesi'nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği komşu iftar sofraları yoğun ilgi görüyor. Başkan Tok, "Ramazanın güzelliğini hep bir arada birlikte ve paylaşarak geçirmek bu kutsal ayın önemini bizlere gösteriyor." dedi.

ERDOĞAN TOK,
İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen komşu iftarları devam ediyor. Düzenlenen iftar yemeği Ulugazi, Kale ve Saitbey mahalle sakinleri ile birlikte gerçekleşti. Katılım sayısının yüksek olduğu iftar programına İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti İlkadım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar, Mustafa Özşimşekler hoca efendi İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldı.
 
 
"RAMAZAN, GÜZELLİKLERİN YAŞATILMASIDIR"

Şu sokaktaki görüntünün güzelliğine bakın burada komşuları bir araya getirdik. Devletin üst düzey yöneticileri burada, bürokratı, işçisi, memuru, köylüsü şehirlisi, kadını erkeği ile herkes burada işte yine hep bir aradayız. Ramazanın güzelliği de bu, insanlarımızı bir araya getirmek suretiyle, birlik beraberlik kardeşlik duygularını yaşatmaktır. Samsun'a bir ilke imza attık, komşu iftarlarını Samsun şehrinde başlattık. İftar programlarımızda bazen halkımız söylüyor başkanım yemek yetmedi diye. Vatandaşlarımız bizleri özlediği için,  böyle ortamları özlediği için büyük ilgi gösteriyor. Bu destekten ötürü herkese sonsuz teşekkür  ediyorum. İlkadım'da ramazan bir başkadır dedik görev yaptığımız yıllarca ve öylede oldu oluyor da, yine ramazan ayına yakışır etkinlik ve özel programlarla vatandaşlarımıza hitap ediyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın İlkadımlı özlediği eski hizmetlere geri kavuşuyor. " dedi.
 
"BEREKETİN EN BOL AYI"

İftar programının sonrasında Ulugazi Camii'nde İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Mustafa Özşimşekler hoca efendinin konuşmacı olduğu  sohbet programına katılan Başkan Tok, sohbeti vatandaşlarla bir arada dikkatlice dinledi. Ramazan ayının önemini ve insanların ramazanda neler yapması gerektiği hakkında cemaati bilgilendire Mustafa Özşimşekler hoca efendi, "Ramazan ayı bereketin en bol ayıdır. Hayırların en büyük ayıdır. İnsanlar bu kadar güzel kutsal ayda kazanacakları sevap katlanarak yükselir. Sadece oruç tutarak değil, diğer insanlara davranışları, konuşmaları ve hareketleriyle Ramazan ayı geçirmelidir. Hayır sofraları kurarak hem dua alabilir hem dua edebilirler. Böylesi güzel bir ayda insanlar rahmeti ve bereketin ortağı olsun." dedi.
 
 
İlkadım Belediyesi tarafından Teravih namazının ardından camiden çıkan camii cemaatine ramazan ayının güzelliklerini hatırlatmak ve yaşatmak için Osmanlı dönemine ait özel kıyafetli şerbetçi tarafından Ramazan Şerbeti dağıtıldı. Vatandaşlar dağıtılan ramazan şerbetine yoğun ilgi göstererek belediye çalışanlarına teşekkür etti.
 
adminadmin