Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-01-2017 09:19   Güncelleme : 07-01-2017 09:19

Erdoğan Tok; Yeni Nesillerden Ümitliyim

Yeni nesillerden çok ümitli olduğunu ifade eden Başkan Tok, Ömer Halis Demir ve Feti Sekin gibi nice kahraman vatan evladı olduğu sürece sırtımız yere gelmez. 15 Temmuz Milli Direnişi bunun en büyük ispatıdır" dedi.

Erdoğan Tok; Yeni Nesillerden Ümitliyim

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  Türk büyükleri, milli mücadele kahramanları, 15 Temmuz Fotoğrafları ve Türk bayrağı resim ve motifleriyle süslenen Gülsüm Sami Ortaokulu'nu gezerek okul idaresi, öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Okul sınıf kapılarına yapılan çalışmalarını gören İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  Vatan, millet, bayrak sevgisini küçük yaşlarda kazandırmak, tarihi şahsiyet ve kahramanları belleklere kazandırmak amacıyla yapılan çalışmayı takdir etti. 

MİLLİ BİR VAZİFE OLARAK GÖRÜYORUM

Öğrencilerin de büyük ilgisini kazanan çalışmanın çocuklarının derse başarısında ve motivasyonuna olumlu katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Tok, " Derslik kapılarının ay yıldızlı bayrak, Türk büyükleri, tarihi şahsiyet ve 15 Temmuz fotoğraf ve motifleriyle kaplanması çocukların zihinlerine milli şuuru ve aidiyet duygusunu kazandırma noktasında önemli bir vazife olarak görüyorum. Okul idaresi tarafından düşünülmüş bu çalışmanın herkese örnek olmasını tavsiye ediyorum" dedi.

GELECEĞİMİZDEN UMUTLUYUM

Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğinin en güzel örneğini takın zamanda 15 Temmuz'da gösterdiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Ülkenin iradesine darbe yapmaya kakışan FETÖ'ye mensup melun üniformalı ihanet çetesinin darbe teşebbüsüne tek yumruk olarak  dur diyen asil bir milletiz. O karanlık gece de gördük ki, genç fidanlarımız, bıyığı terlememiş delikanlılar, yitik nesil diye bakılan o vatan evlatları kendilerini kurşunların önüne siper, tank paletlerinin önüne duvar oldu.  Küçükten büyüğe, kadından erkeğe tüm vatandaşlarımız meydanlara koşarken aralarında kahvehanelerden, oyun salonlarından hatta eğlence merkezlerinden çıkarak hiç düşünmeden demokrasiye sarılan gençlerimizi görmek sonsuz onur ve gurur duymamı sağladı. Ben neslimizden ümitliyim. Geleceğimizden umutluyum.  O gece yeniden dirildik.  Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. İçerden ve dışarıdan türlü kirli oyunlarını oynuyorlar.  Bu oyunlara karşı sağduyulu davranarak, ayılığa düşmeden, birbirimize kenetlenmeliyiz." diye konuştu.

HALİS DEMİR VE FETİ SEKİN MİLLİ KAHRAMANLARA BORÇLUYUZ

Önceki gün İzmir'de hain saldırıda şehit olan Feti Sekin'in Adliye'ye girişini canı pahasına ödeyerek büyük bir kahramanlık gösterdiğini söyleyen Başkan Tok, " Tek başına 3 teröristle çatışan vatan evladı Feti Sekin büyük bir felaketi kahramanca önlemiştir. Ömer Halis Demir, Feti Sekin gibi nice kahramanlar olduğu gibi bu ülke asla yenilmeyecektir. Allah onlardan razı olsun. " şeklinde konuştu.

Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulunda İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu,İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl ve Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır hazır bulundu. 

adminadmin