Gündem
Giriş Tarihi : 27-03-2019 09:48   Güncelleme : 27-03-2019 09:48

Erdoğan Trump’a Rest Çekti; Ayasofya’yı cami haline getiririz!

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonlular Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “Biz duasını hiçbir zaman bizden esirgemeyen milletimize aşığız! Biz her seçimde bu davaya eşsiz zaferler yaşatan insanımıza aşığız! Biz, her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla mühürlenmiş bu vatana aşığız” dedi.

Erdoğan Trump’a Rest Çekti; Ayasofya’yı cami haline getiririz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Büyük Trabzon Buluşması”na katıldı.

Konuşmasının başında Türkiye’nin ve dünyanın farklı köşelerini “Bize her yer Trabzon” diyerek sılaya çeviren tüm Trabzonluları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 10. yılında rahmetle yâd ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı, Muş, Van ve Adıyaman’da vatandaşlarla buluştuğunu anımsatarak, meydanların coşkusunu ve seçimde bu bölgelerde birçok şeyin değişeceğine olan inancını aktardı.

“DOĞU-BATI AYIRMADAN 56 İLİ ZİYARET ETTİK”

Meydanlarda vatandaşlara anlattığı Rabia işaretinden ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun rahatsızlık duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rabia işareti yaparak, “Bay Kemal, dikkat et ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’. Buna söyleyecek lafın varsa çık bunu açıkça söyle” dedi.

31 Mart yerel seçim çalışmalarını 8 Şubat’ta Sivas’tan başlattığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğu-batı ayırmadan, belediyelerinin olup olmadığına bakmadan 56 ili ziyaret ettiğini; vatandaşlara Türkiye’nin ve şehirlerin son 17 yılda nereden nereye geldiğini rakamlarla, videolarla, tablolarla tek tek anlattığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu yaparken de hamasete, popülizme tevessül etmediğine, kimseye iftira atmadığına işaret ederek, “Muhalefet meydanları çamur siyasetiyle, yalan-bühtan siyasetiyle kirletirken; biz yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan bahsettik. Önce milletimize 17 yılın karnesini gösterdik, sonra desteklerini talep ettik. Önce vatandaşımıza 5 yılın hesabını verdik, sonra gelecek 5 sene için icazet istedik” ifadesini kullandı.

“TÜRK VE MÜSLÜMAN DÜŞMANI BİR CANİNİN SUÇUNU İSLAM DÜNYASINA YÜKLEMEKTEN ÇEKİNMEDİLER”

Kendilerinin şehirlerde vatandaşlar buluşurken, muhalefetin de bölücü örgütün uzantılarıyla pazarlık yaptığını, omuz omuza yol yürüdüklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir zaman bir araya gelmesi mümkün olmayan siyasi partilerin birlikte hareket ettiğini, CHP ve HDP’nin birlikte hareket ettiğini belirtti.

Muhalefetin vatandaşın karşısına çıkamadığını, salon toplantılarıyla seçim çalışması yaptığını, İstanbul’da dahi miting düzenleyemediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gittikleri yerlerde ya Hatay’da olduğu gibi milletimize ya da Denizli ve Aydın’da olunduğu gibi şahsıma hakaret ettiler. Hiçbir şey bulamadıklarında da Yeni Zelanda saldırısı sonrasında olduğu gibi tuttular tüm Müslümanlara hakaret ettiler. Türk ve Müslüman düşmanı bir caninin suçunu bile size, bize ve İslam dünyasına yüklemekten çekinmediler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda’da 51 kişinin şehit edildiği terör saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “İslam dünyasından kaynaklanan terör” ifadesini kullandığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni Zelanda Başbakanı’nın, Yeni Zelanda halkının gösterdiği empatiyi, dayanışmayı, vicdanlı tavrı maalesef Bay Kemal gösteremedi. Biz ise bu süreçte gerçekten kararlı bir duruş sergiledik. ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyor. Bu adam, bu ülkenin yeri geldiği zaman yüzde 99’u Müslüman demiyorlar mı? Diyorlar. Peki, sen ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ nasıl dersin? Sen neye çalışıyorsun? Sen bu ülkenin Müslüman olduğunu unuttun, önce kendini aynanın karşısına geç gözden geçir, sen nesin? Bu ülkede birisinin kalkıp da ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ dediği zaman bizden alacağı cevap bellidir. Sen bir defa kantara çık, nesin ortaya çıksın.”

“AYASOFYA’YI CAMİ İSMİYLE MÜSEMMA HÂLE GETİRİRİZ”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul’a Konstantinapol diyenlerin kovasına su taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burası Konstantinapol Allah’ın izniyle olmayacak. Burasının adı İstanbul, bunu böyle bilesiniz. Geçenlerde bir televizyonda bana sordular, dediler ki; Ayasofya ile ilgili olarak Ayasofya’ya hâlâ ücretli olarak mı girilecek? Ben de kendilerine dedim ki; hayır, Ayasofya’ya girişi ücretsiz hâle getirebiliriz. Ve sadece ücretsiz hâle getirmek değil seçimlerden sonra Ayasofya’yı tekrar aslına rücu ettiririz. Bu ne demektir? Yani Ayasofya’yı müze olmaktan çıkarıp, Ayasofya’yı cami ismiyle müsemma hâle getiririz” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesini, Golan Tepelerini de İsrail’e ait olduğuna dair karar vermesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz de Türkiye’den bir cevap alacaksınız tabii, alacaksınız. Yani biz şu anda her şeyden önce İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Dönem Başkanı olarak bunlara bir cevap vermemiz gerekmiyor mu? Biz de şimdi mesuliyetimizin gereği olan bu cevabı verdik, veriyoruz, vereceğiz. Onun için 31 Mart bir beka meselesidir, bunu böyle biliniz. Onun için çok çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“GOLAN TEPELERİYLE İLGİLİ BM KARARI VAR”

Yeni Zelanda’daki terör eyleminin sıradan bir hadise olmadığını bu olayın bölücü terör örgütünün ve DEAŞ’ın saldırıları kadar hayati bir mesele olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neo-Nazi terörünün en çok yurtdışında yaşayan 6,5 milyon Türkiye vatandaşını tehdit ettiğini bunun için bu saldırılara tepkisiz kalamayacaklarını, görmezden gelemeyeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ve oğlunun kendisi hakkındaki açıklamalarını anımsatarak, şöyle devam etti: “Ayın 9’unda seçim var diye, bakıyorsun Netanyahu’yu Trump Amerika’ya çağırıyor, orada Golan Tepeleriyle ilgili imza atıyor. Sen kimin arazisini -kalkıp da orada bir imzayla- Netanyahu’ya veriyorsun. 1967 yılında Birleşmiş Milletler Kararı var. Birleşmiş Milletler kararında buranın tamamıyla Suriye’ye ait olduğu söylenirken sen nasıl oluyor da bunu İsrail’e peşkeş çekiyorsun. Böyle bir yetkin, hakkın yok. Nitekim Avrupa Birliği bunu kabul etmiyor, İslam İşbirliği Teşkilatı olarak biz kabul etmiyoruz. Rusya kabul etmiyor, Çin kabul etmiyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden böyle bir şeyi çıkarman mümkün değil. Ali kıran baş kesen... Var mı böyle bir şey? Biz hangi dünyada yaşıyoruz?”

“YURT DIŞINDAKİ 6,5 MİLYON KARDEŞİMİZE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Türkiye’nin yurt dışında yaşayan 6,5 milyon civarında vatandaşı bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Nasıl 82 milyonun üzerine titriyorsak, yurt dışındaki 6,5 milyon kardeşimize de sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Nasıl işgalcilere karşı Kudüs’ün hakkını savunuyorsak, Neo-Nazi terörüne karşı insanımızın hakkını, hukukunu savunmak da bizim vazifemizdir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’ün, Türkistan’ın, Balkanların, Afrika’nın imdadına koşarken aynı zamanda 81 vilayetindeki her bir vatandaşına da sahip çıktıklarını, memleketi önemli eserlerle adeta ilmek ilmek dokuduklarını; vatandaşın hayatını kolaylaştıracak yollar, tüneller, hastaneler, havalimanları, raylı sistemler yaptıklarını anlattı.

“TÜRKİYE BİZİM SEVDAMIZIN ADIDIR”

“Önce millet, önce memleket diyerek gece-gündüz koşturuyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Niye biliyor musunuz? Çünkü Türkiye bizim sevdamızın adıdır. Biz duasını hiçbir zaman bizden esirgemeyen milletimize aşığız! Biz her seçimde bu davaya eşsiz zaferler yaşatan insanımıza aşığız! Biz her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla mühürlenmiş bu vatana aşığız.”

İstanbul’a olan aşkını da dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a belediye başkanlığı yapmanın her babayiğidin harcı olmadığını bunun için de bakanlık, başbakanlık ve son olarak da Meclis başkanlığı yapmış Binali Yıldırım’ı aday gösterdiklerini söyledi.

İstanbul ve Trabzon’a yapılan yatırımlardan örnekler vererek, son 17 yılda İstanbul’a 255 milyar, Trabzon’a da 30 milyar liralık yatırım, hizmet ve eser kazandırdıklarını bilgisini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arife tarif gerekmez. Sizler bu yatırımların, eserlerin, projelerin zaten bizatihi içindesiniz. İstanbul’dan Trabzon’a her gidişinizde; ilçelerimizi, köylerimizi ziyaret ettiğinizde zaten şehrimizin ne kadar geliştiğini görüyorsunuz. Trabzon’la beraber tüm Karadeniz’in nereden nereye geldiğine şahitlik ediyorsunuz” diye konuştu.

adminadmin