Genel
Giriş Tarihi : 12-02-2019 09:51   Güncelleme : 12-02-2019 09:51

Erdoğan’a hakaret etti Mahkeme Erdoğan’ın hayatını okuyup özetleme cezası verdi!

Erdoğan’a hakaret etti Mahkeme Erdoğan’ın hayatını okuyup özetleme cezası verdi!

İstanbul’un Maltepe ilçesindeki bir kahvehanede cumhurbaşkanına hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan 75 yaşındaki Ali Şahin’e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatının anlatıldığı kitabı okuyup özetleme cezası verildi.

Odatv’den Caner Taşpınar’ın haberine göre Çınarcık Mahallesi’ndeki kahvehanede, sohbet sırasında cumhurbaşkanına hakaret ettiği şikayetiyle Şahin hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Bir süre önce mekana tanımadığı bir kişinin geldiğini belirten Şahin şöyle konuştu: “Bu kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Bundan sonra polisler geldi ve ifademi almaya götürdü. İftira nedeniyle başıma bunlar geldi. Cumhurbaşkanlığına hakaret etmedim, böyle bir şey söz konusu değil.”

Daha sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Şahin hakkında denetimli serbestlik kararı çıktı.

Şahin, denetimli serbestlik bürosuna gidince İstanbul Anadolu 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin kendisi hakkında kitap okuyup özet çıkarma cezası verdiğini öğrendi.

Buna göre, 24 kitaplık listede Ömer Seyfettin, Necip Fazıl Kısakürek gibi yazarların kitaplarının yanı sıra, hükümete yakın Güneş gazetesinin yayın yönetmeni Turgay Güler’in, Erdoğan’ın hayatını anlattığı ‘Bir Liderin Doğuşu’ adlı kitabı, Akit gazetesinin eski yazarı Faruk Köse ve Hürriyet gazetesinin hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi’nin de kitapları bulunuyor. Listede Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Nutuk’u da yer alıyor.

adminadmin