Güncel
Giriş Tarihi : 20-03-2017 13:21   Güncelleme : 20-03-2017 13:21

Erdoğan’dan Önemli Mesaj; Maalesef Çok Ciddi Dolaplar Dönüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Futbol Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Siyasetin temelde futbol ile birçok ortak yönü olduğuna inanıyorum" dedi.

Erdoğan’dan Önemli Mesaj; Maalesef Çok Ciddi Dolaplar Dönüyor

Erdoğan, " "Aslında bunların siyasette jübile zamanı çoktan gelmiş ama hala direniyorlar. Onun için de çıktıkları tüm maçlarda yeniliyorlar. Daha önce 7 defa yenilmişlerdi. İnşallah 16 Nisan'da 8. defa yenilecekler. İnşallah bu defa mesajı alırlar" diye konuştu.

Erdoğan, Hakkımız olduğu halde bize olimpiyatları vermediler. Bir kere olimpiyat yapmış olanlara, ikinci kez olimpiyatlar verdiler. Oralarda dönen dolaplara da bizzat şahit oldum, gördüm, biliyorum" dedi.

"TIPKI FUTBOL GİBİ SİYASET DE TAKIM OYUNUDUR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Futbol Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, sporun yanısıra referanduma da yer verdi.

"Siyasetin temelde futbol ile birçok ortak yönü olduğuna inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Spor gibi siyasetin de özü rekabettir, yarıştır. Bu yarışın ilk aşaması sandıktan galip çıkmak için ikinci aşaması da sorumluluk üstlendikten sonra millete hizmet götürmek içindir. Tıpkı futbol gibi siyaset de takım oyunudur. Yani sağlam bir kadro gerektirir. Plansızca oynayan, taktiği ve stratejisi olmayan bir takımın kupayı kaldırma ihtimali nasıl yoksa milletine söyleyecek sözü olmayan siyasetçilerin, siyasi partilerin de başarı şansı yoktur" dedi.

Erdoğan, "Sporun içine şiddet ve saldırganlık girince centilmenlik ruhu nasıl kayboluyorsa, siyasetin içine yalan, iftira ve çarpıtma girince aynı sonuç ortaya çıkar. Maalesef ülkemizde bunu çok sık yaşıyoruz. 40 yıllık siyasi hayatım boyunca bir taraftan milletimize hizmet ederken, diğer taraftan da bu yıkıcı siyaset anlayışıyla mücadele yürüttüm. Siyasetin kalitesi yükseldikçe iktidarı sandık yoluyla değil de şikeyle, hileyle, darbeyle, tehditle, yıkıcı siyasetle elde edebileceğini sananlar bizim milletimiz tarafından tasfiye edilmiştir" diye konuştu.

"İNŞALLAH 16 NİSAN'DA 8. DEFA YENİLECEKLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son anayasa değişikliğinde olduğu gibi hala nasıl futbolun, inşallah onlardan kurtuluyoruz, holiganları varsa, hala holigan siyasetiyle netice almaya çalışanların bulunduğunu da görüyoruz. Fikirlerinin gücüne güvenemeyenler, yalana, iftiraya, hatta şiddete başvurmaktan çekinmediler" dedi.

"Milletten korkan, gençlerden çekinen bir anlayışla Türkiye'nin geleceği inşa edilebilir mi?" diyen Erdoğan, "Aslında bunların siyasette jübile zamanı çoktan gelmiş ama hala direniyorlar. Onun için de çıktıkları tüm maçlarda yeniliyorlar. Daha önce 7 defa yenilmişlerdi. İnşallah 16 Nisan'da 8. defa yenilecekler. İnşallah bu defa mesajı alırlar" şeklinde konuştu.

"BİZZAT YAŞADIM MAALESEF ÇOK CİDDİ DOLAPLAR DÖNÜYOR"

Olimpiyatlara da değinen Erdoğan, "Ülkemize henüz olimpiyatları getirememiş olabiliriz ama burada dönen dolapları da biliyorsunuz. Bizzat yaşadım maalesef çok ciddi dolaplar dönüyor. Hakkımız olduğu halde bize olimpiyatları vermediler. Bir kere olimpiyat yapmış olanlara, ikinci kez olimpiyatlar verdiler. Oralarda dönen dolaplara da bizzat şahit oldum, gördüm, biliyorum" dedi.

Sporda şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde önemli ölçüde azalttığımız sporda şiddeti de önümüzdeki süreçte alacağımız ilave tedbirlerle çok düşük seviyelere getireceğimize inanıyorum. Bir yasal düzenleme talebi olduğunu biliyorum. Bu yasal düzenlemeyle alakalı da şüphesiz ki federasyonun, Kulüpler Birliği'nin, tüm kulüplerle ortaklaşa, iyi çalışarak hazırlayıp sunacakları böyle bir teklifi inşallah parlamentomuz da süratle çıkaracaktır, buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

"FUTBOL GÖRSEL BİR ZİYARETTİR"

Konuşmasında spordaki yatırımlardan bahseden Erdoğan, Beşiktaş'ın yeni stadını da örnek verdi. Erdoğan, "Açık ara mağlup olan dünya futbolunun marka takımlarının rövanşlarda nasıl kazandığını görüyoruz. Ben bugün bir Şeref Stadını bir de Vodafone Arena'yı düşünüyorum nereden nereye. Bu imkanların hiçbirine sahip olmayan kulüplerimizin olduğunu da biliyorum ama Türkiye nereden nereye geldi görmemiz lazım. Futbol görsel bir ziyarettir. Öyle futbolcular vardır ki biz onları sadece yetenekleriyle değil aynı zamanda dürüstlükleri, efendilikleriyle de hatırlarız. Kaleci Lastik Ömer'in ifadesiyle gözlerin bile yakalaması güç olan şiddetle şut çeken Metin Oktay'ı, Fenerbahçe ile özdeşleşen belki de dünyanın en kabiliyetli futbolcularından Lefter'i böyle hatırlıyoruz" dedi.

 

adminadmin