Siyaset
Giriş Tarihi : 06-05-2017 10:13   Güncelleme : 06-05-2017 10:13

Erdoğan’dan yakın çevresine, Hasbi olun hesabi değil!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, referandum sonrası AK Parti’deki değişime yönelik değerlendirmelerinin ardında yatan başlıklar belli oluyor.

Erdoğan’dan yakın çevresine, Hasbi olun hesabi değil!

Erdoğan’ın yeni dönem için yakın çevresine, “Hasbi (gönüllü) olun hesabi değil. Parti, hasbilikten hesabiliğe savruldu” uyarısı yaptığı öğrenildi.

Parti kurmayları “Üç ay içerisinde sürprizlere hazır olun” mesajı verdi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyareti dönüşünde basın mensuplarıyla yaptığı sohbet sırasında, “Böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz” sözünün ardından “Belediye başkanları görevden alınacak mı?” sorusuna ellerini havaya kaldırarak yanıt vermesi, günlerden beri AK Parti kulislerinde konuşulan bir konuya işaret etti. Anayasa paketine referandumda desteğin kıl payı çıkmasında, bazı AK Partili belediyelerin ve bazı illerdeki teşkilatların olumsuz imajına ve yetersiz çalışmasına vurgu yapılmıştı. Partinin etkili kurullarında değişikliğin zorunlu olduğu ifade edilmişti.

Bu konu referandumun hemen ardından Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme gelmişti. Erdoğan, başta teşkilatlar olmak üzere belediyelerde de değişikliğin gerektiğine işaret etmişti. 21 Mayıs’taki olağanüstü kongrede hem Bakanlar Kurulu hem de MKYK değişikliği olacak. Bunları genel merkez yönetimi ve danışman kadrolarındaki yenilenme izleyecek.

adminadmin