Ekonomi
Giriş Tarihi : 01-07-2019 09:32   Güncelleme : 01-07-2019 09:32

Erdoğan:Türkiye’nin Enerji Projelerinde Daha Fazla Japon Yatırımcı Görmek İstiyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japon iş insanlarıyla buluşmasında, “Ticarette korumacılığın artması, serbest ticaretin sekteye uğraması endişe vericidir. Böyle bir dönemde Türkiye ile Japonya arasındaki iş birliğinin değeri daha da yükselmiştir” dedi.

Erdoğan:Türkiye’nin Enerji Projelerinde Daha Fazla Japon Yatırımcı Görmek İstiyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya’daki temasları kapsamında Tokyo’da, Japonya İş Federasyonu tarafından düzenlenen programda Japon iş insanlarıyla buluştu.

“TÜRKİYE’NİN ENERJİ PROJELERİNDE DAHA FAZLA JAPON YATIRIMCI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye’nin enerji projelerinde daha fazla Japon yatırımcı görmek istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji ile ilişkili madencilik sektörünün Türkiye için önemine işaret ederek, Türkiye’de bulunan nadir özelliklerdeki yer elementlerinde ve baz metallerde daha fazla Japon yatırımcıyı Türkiye’de görmek istediklerini dile getirdi.       

BU KONUDA SİZLERİN DE BİZE DESTEK OLMANIZI BEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japon işgücü piyasasına genç ve nitelikli insan kaynağı sağlanması konusunda da Türkiye’nin Japonya’ya destek olabileceğini belirterek, “Türk işçilerinin üstün nitelikleri ülkemizde başarı hikâyeleri yazan Japon firmalarınca iyi biliniyor. Hükûmetler arasında bir diyalog süreci başlattık. Bu bağlamda ikili bir istihdam anlaşması imzalayabiliriz. Müzakereleri süren Sosyal Güvenlik Anlaşması’nın sonuçlandırılması Japon yatırımcılar için Türkiye’de birçok kolaylık sağlayacaktır. Bu konuda sizlerin de bize destek olmanızı bekliyoruz” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japon iş insanlarına Türkiye’ye gösterdikleri ilgiden dolayı şükranlarını sunarak, başarılar diledi.

adminadmin