Güncel
Giriş Tarihi : 09-03-2020 17:55   Güncelleme : 09-03-2020 17:59

Erhan Usta Deva Partisine Katılmayacağını Açıkladı

MHP’den ihraç edildikten sonra bağımsız olarak Samsun Milletvekili görevine devam eden Erhan Usta’nın, Ali Babacan’ın kurtuğu yeni partide yer alacağı söylentilerine son nokta konuldu.

Erhan Usta Deva Partisine Katılmayacağını Açıkladı

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Ali babacan’ın yeni partisinin kurulmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Usta, Babacan’ın partisinden teklif aldığını belirtirken, bu partiye katılımının mümkün olmadığını söyledi.

Usta açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

 

YENİ PARTİ KURULMASINI OLUMLU BULUYORUM

Ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracak olan şüphesiz ki yine siyaset kurumudur. Bu anlamda ülkenin sorunlarını çözme, demokratikleşme ve siyasi zenginliğin artması adına yeni siyasi oluşumları kıymetli buluyorum.

 

BABACAN’IN PARTİSİNDEN TEKLİF ALDIM

Bir süredir medyada Sayın Ali Babacan ve arkadaşlarının kuracağı siyasi partide yer alacağıma dair haberler çıkmaktadır. Sayın Babacan’dan, partinin kurucuları arasında yer alma teklifi aldım. Bu konuda kendilerine teşekkür ederim.

 

DEĞERLENDİRDİM, KABUL ETMEYECEĞİM

Ancak, özellikle Samsun’da yaptığımız kapsamlı değerlendirme ve istişareler sonucunda, Parti Programındaki bir kısım görüş ayrılıklarımızdan dolayı bu teklifi kabul edemeyeceğimi ifade ettim. Sayın Babacan ve ekibine gönülden başarılar diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Recep YAZGANRecep YAZGAN