Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-02-2018 14:49   Güncelleme : 08-02-2018 14:49

Erhan Usta: Ülkücü Hareketin Bütün Mensupları Afrin'e En Önde Gider

MHP Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulunda, CHP ve HDP Milletvekillerinin Afrin eleştirilerini yanıtsız bırakmadı.

Erhan Usta: Ülkücü Hareketin Bütün Mensupları Afrin'e En Önde Gider

BARIŞ, AFRİN'E GİDEN TÜRK ASKERİNİN MAZLUMLAR TARAFINDAN ALKIŞLARLA KARŞILANMASIDIR

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun: “Suriye’de ne işimiz var? sorusunu yıllar öncesinde sormuştuk. Bugün burada kalkıp da ölen askerlerimiz için gerçekten, hamaset yapmak bizim canımızı çok yakıyor. Öyle kalkıp da her şeye “terör” “terörist” demekle işin içerisinden çıkılmıyor.” Sözleri üzerine söz alan Usta: “Bugün Afrin'de nasıl bir yapı var? diye baktığımızda karşımıza çıkan şey şu: Türkiye'yi tehdit eden, Türkiye'nin bekasını tehdit eden, Suriye'yi bölmeye çalışan bir terör yapılanması var. "Buraya müdahale edilmesin, buraya dokunulmasın." demek terörü savunmaktır, barışı savunmak değil yani buradaki terör yapısı kalsın, bu bütün dünyaya buradan bir terör ihraç etsin, hem Türkiye'yi tehdit etsin hem oradaki insanların mağdurları katledilsin demektir. Şimdi, bunu nasıl barışla bağdaştırıyorsunuz? Barış nedir biliyor musun? Barış, oraya giden Türk askerinin alkışlanmasıdır.” Dedi.

İKİYÜZLÜLÜKTÜR

Bu harekâtın temel amacı, hedefi, buradaki terör unsurları PKK, PYD'dir. Bu hedefin de ne kadar doğru bir hedef olduğu bugünkü tartışmalardan aslında ortaya çıkıyor yani nereye bastığımız, doğru hedefe odaklandığımızı anlıyoruz buradan diyen Usta: “Kimse kusura bakmasın. Orada Türk ordusu, Hükûmet, devletimiz, sivil kayıplar oluşmaması açısından çok hassas davranmaktadır. Uluslararası kuruluşların Irak'ta 2 milyon, 3 milyon sivil ölürken, Suriyeli 10 milyon göçmen ölüme terk edilirken kılını kıpırdatmayan, ülkesine bir insan almayanların şimdi orada sivil olup olmadığı belli olmayan 10 kişi öldü diye dünyayı ayağa kaldırmaları ikiyüzlülüktür; kimse de bu ikiyüzlülükten kendisine bir şeyler çıkarmaya çalışmasın. Eğer biz bu ülkeyi savunuyorsak, bu ülkede hakikaten -"barış, barış barış" diye ağzınızdan düşürmüyorsunuz- barışı sağlıyorsak bu hareketin arkasında olmak lazım ve Mehmetçiğimizin orada başarılı olması için, teröristleri yok etmesi için hep birlikte hareket edip hep birlikte dua etmemiz lazım, bunun bundan başka çıkar yolu yok.” diye de ekledi.

ÜLKÜCÜ HAREKETİN BÜTÜN MENSUPLARI BU ÜLKE SAVUNMASI İÇİN AFRİN'E EN ÖNDE GİDER

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, “Sayın Bahçeli diyor ki: “Ben koşa koşa gitmeye hazırım.” Ee, buyurun, gidin. Ama ben de herkese diyorum ki: Sizin şimdi koşa koşa gitmeye hazır olduğunuz Afrin’deki harekâtta siz zannediyor musunuz ki Afrin bölgesi ve Suriye'nin kuzeyinde oluşan tablo yeni oluştu” sözleri üzerine sataşmadan söz alan Usta, “Sayın Genel Başkanımız sadece bugün değil, geçmişten itibaren uluslararası politikalarda Türkiye'nin pozisyonuyla ilgili hususlarda açıklama yapıyor. Evet "Afrin'e en önde giderim." demiştir. Sadece Genel Başkanımız değil, eğer ihtiyaç olursa bütün ülkücü hareketin mensupları bu ülke savunması için Afrin'e en önde gider Sayın Gök.” dedi.

MHP lideri Bahçeli’nin 26 Temmuz 2012’de yaptığı basın toplantısını hatırlatan Usta, “Yani "Bugün ortaya çıkmış değil." diyorsunuz. Biz bunları geçmişte de söylemişiz. 2012'de o zaman CHP ne yapıyordu bilmiyorum. Sayın Genel Başkan basın toplantısında şunu söylüyor: "Sınırlarımıza yakın alanlarda bölücü terör yuvalanmasının devletleşmesine müsaade etmeyecek ataklık ve proaktiflik gösterilmelidir." İlaveten de "Suriye'nin kuzeyinde hiçbir şart altında özerk, federasyon ve bağımsız bir kürdistan kurulmasına fırsat verilmemeli, caydırıcılık ve milli güç unsurları seferber edilmelidir." ikazında bulunmuştur. 6 Ağustos 2012'de de "Ülkemize yönelen tehditleri en aza indirmek amacıyla, batı ucu Afrin'i, doğu ucu Kandil'i içine alacak şekilde tesis edilecek hilal şeklindeki güvenlik kuşağı bir an önce sağlanmalı ve icra edilmelidir." Yine tekrar devam ediyor: "Küresel çevrelerden icazet ve izinle vakit kaybetmeksizin, millet ve devlet bekasına yönelen melun ve alçak kumpası tesirsiz hâle getirmek için milli bir seferberlik içinde tavır ve inisiyatif alınmalıdır." Bunun gibi daha birçok ifadesi var. Fakat şimdi bu söylediğinizin ne anlamı var?” diye de sordu.

MİLLİYETÇİ, ÜLKÜCÜ HAREKET, POLİTİKASINI VE POZİSYONUNU BAŞTA ALIR

Bugün ortada bir ihtiyaç var, orada bir terör yuvalanması var. Biz şunun üzerinden siyaset yapmayız arkadaşlar: "Biz geçmişte bunları söylemiştik, siz hata yaptınız, şöyle yaptınız, böyle yaptınız. O zaman varın siz temizleyin bu memleketin meselesini." demeyiz diye belirten Usta, “Milliyetçi, ülkücü hareket, bu memlekette bir sıkıntı varsa o sıkıntıyı çözmek için en başta politikasını ve pozisyonunu alır. Doğru, keşke o zaman, riskler büyümeden yapılsaydı ama bunun bir anlamı yok. Şimdi bunun üzerinden siyaset yaparsak bu, fitne çıkarmadır; bunun üzerinden siyaset yaparsak bu, Türk ordusunun mukavemetini kırmak demektir ve Türk dış politikasını tesirsiz hâle getirmektir.

“BEN TÜRK MİLLETİNİN BİR MENSUBUYUM." DİYEN HERKESİN BU TAVRI TAKINMASI GEREKİR

Asıl yapmamız gereken şey hep beraber ordumuzun, devletimizin yanında yer almaktır diyen Usta, “Burada yapılan şey bir barış harekâtıdır. Nasıl Kıbrıs'ta yapılan bir barış harekâtıysa bugün yapılan da bir barış harekâtıdır. Orada bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor, öteden beri yapılıyor bu. Bugün Türk milletine düşen, devletimizin, Hükûmetin ve ordumuzun arkasında yer almaktır. Ben, bütün siyasi partilerin, bütün meslek örgütlerinin, bu ülkede yaşayan, "Ben Türk milletinin bir mensubuyum." diyen herkesin bu tavrı takınması gerektiğine inanıyorum.” Diye de ekledi.

adminadmin