Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-04-2017 08:36   Güncelleme : 01-04-2017 08:36

Erhan Usta: Yargılanabilir bir cumhurbaşkanı için evet!

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, MHP 26. Dönem Milletvekili adayı İbrahim Yılmaz, 16 Nisan'da oylanacak olan Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalarını Ladik'te sürdürdü.

Erhan Usta: Yargılanabilir bir cumhurbaşkanı için evet!

Samsun'da her gün bir ilçede referandum süreci ve Anayasa değişikliği ile ilgili bilgilendirme programları düzenleyen MHP Samsun il başkanlığının son durağı Ladik ilçesi oldu.

İlçe merkezinde bulunan esnafları ziyaret eden Usta ve Tekin, daha sonra yine ilçe meydanında vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşa anayasa içeriği hakkında bilgiler veren MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, hayır cephesi tarafından halkın anayasa hakkında yanlış bilgilendirildiğini dile getirdi.

YARGILANABİLİR BİR CUMHURBAŞKANI

Halka doğru bilgileri aktarmak için sahada olduklarını ve ilçe ilçe gezdiklerini ifade eden Usta, şunları söyledi; "Cumhurbaşkanının mevcut sistemde görünen yetkiler dışında kullandığı sonsuz yetki var. Her türlü kararı alıyor, uygulamayı yapıyor ancak hiçbir şekilde yargılanamıyor. Yeni anayasa Cumhurbaşkanının yargılanmasının da önünü açılıyor. Yargılanabilir Cumhurbaşkanlığı sistemi için evet dememiz gerekiyor" dedi.

Programa, MHP Ladik ilçe Başkanı Cüneyt Özgen, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

adminadmin