Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-02-2017 12:20   Güncelleme : 23-02-2017 12:20

Erhan Usta’dan Samsun Çarşamba Havalimanı Açıklaması!

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta Samsun Çarşamba Havalimanının tadilat süresinin ertelenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Erhan Usta’dan Samsun Çarşamba Havalimanı Açıklaması!

Usta daha önce, Samsun Çarşamba Havalimanı’nın kapatılmasına itirazlarını birkaç kez gündeme getirmiş ve “Samsun ticaretine ve turizmine ciddi ölçüde zarar verecek bir çalışma. İhale şartlarının dışına çıkarak, hukukun dışına çıkılması burada söz konusu. 19 santimetrelik çukur bir anda oluşmadı bu havalimanında. Bu çok daha önceden planlanıp alınması gereken tedbirler zamanında alınmadığı için böyle bir durumla karşı karşıya kalındı ve bu ciddi bir sıkıntı oluşturdu. Bu hukuksuzluktan dönülüp Samsun Havalimanını kapatmadan bu tedbirin alınması gerekir” demişti.

Mart ayında kapatılacak olan havalimanının Samsun’a ve Samsunluya vereceği zarar konuşulurken, Samsun Valiliğinden “1 Mart 2017 tarihinde tadilat nedeniyle kapanacak olan Samsun Çarşamba Havalimanı Valimiz İbrahim Şahin’in girişimiyle ve Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın destek gayretleriyle 1 Ağustos 2017 tarihine ertelenmiştir. “ şeklinde bir açıklama geldi.

Ancak yeni yapılan değişiklik sebebiyle mağduriyetin boyutunun daha fazla artacağını belirten Usta, sözlerine şöyle devam etti: “ Havalimanının mart ayında kapatılacak olması sebebiyle turizm şirketleri uçuşlarını Ordu’ya kaydırdı, şimdi yapılan değişiklik ile firmalar eğer uçuşlarını Samsun’a geri çekmezlerse en az Kasım ayına kadar Samsun’a uçuş yapılamayacağı ve mağduriyetin süresinin ve boyutunun uzayacağı hepimizin malumudur. Önceki kararın üzerine, bu süre uzatma kararı, konunun; hazırlanılmadan, düşünülmeden, çalışılmadan ve Samsun menfaatlerinin gözetilmeden yapıldığını göstermektedir. Biz konuya itiraz ettiğimizde; pistte oluşan çukurun acilen onarılması gerektiği bu nedenle 3 aylık bir süre ile kapatılacağı söylenmişti. Şimdi soruyorum ne oldu da pist 5 ay daha idare edilebilecek konuma geldi? Başka havalimanlarına kaydırılan uçuşların geri getirilmesi için bir çalışma yapıldı mı? Ordu Havalimanına verilen teşvikler ne olacak? “

Usta daha önceden de belirttiği gibi; ikinci pistin yapılıp ulaşım aksamadan hasarın onarılması ve havalimanının kapatılmadan tadilatının yapılması gerektiğini, yeni alınan kararın Samsun için yeni bir mağduriyet oluşturmaması gerektiğini vurguladı. Anlık verilen kararların Samsun’a ve ülkemize hiçbir faydası olmayacağını, yerel alınan kararların odağında Samsun’un menfaatinin olması gerektiğini belirtti. 

adminadmin