Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-03-2018 09:55   Güncelleme : 13-03-2018 09:55

Erkurt tutu Samsunspor’a ne kadar temlik koydurdu!

​Futbolculara verdikleri sözleri tutmayarak ve yanlış tranferlerle takımı maddi olarak uçuruma sürükleyen Erkurt Tutu’nun Samsunspor’a giderayak 2 Milyon’a yakın borç verdiği ve alacağına karşılık Samsunspor gelirlerine temlik koydurduğu iddia ediliyor.

Erkurt tutu Samsunspor’a ne kadar temlik koydurdu!

Görevde bulunduğu sırada eski yönetimlerin hatalı transferlerinden dolayı eski futbolcu alacaklarından şikayet eden Erkurt Tutu futbolcu borçlarını ödemeyerek aynı yanlışları hatta daha fazlasını yaparak kulübü yönetilemez hale getirdi.

Nihayet Kayyuma devredilen Samsunspor’un kayyum heyetinde de yer almak için gayret sarf eden Erkurt Tutu’yu Samsun Valisi Osman Kaymak’a Kayyum heyetinde yer alması için tavsiye ve hatta ikna etmeye çalışan iki ismin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç olduğu ortaya çıktı.

GİDERAYAK TEMLİK YA DA BU PARALAR KİMİN?

28 Aralık'ta yapılan Olağan Genel Kurul'da başkan adayı olmayı bekleyen Erkurt Tutu kamuoyunun ve Akasyamhaber’in gündem oluşturmasıyla aday olmaktan imtina etmişti.

İstifa kararının ardından ortaya çıkan temlik iddiası, Samsun spor kamuoyunda adeta şok etkisi oluşturmuştu.

Sezon başında dönemin Başkanı Tutu ve yöneticilerinin, transfer tahtasını açtırmak için TFF'ye ödedikleri para karşılığında Samsunspor'a, 2 Milyon TL temlik koydurduğu ve ‘temlik koyduran eski başkanları ve yöneticileri eleştiren' Başkan Tutu ve yönetiminin, kulübe giderayak temlik koydurarak, istifa ettikleri de ortaya çıkmış oldu.

Erkurt Tutu’nun Samsunspor kulübüne başkan olmadan evvel spor malzemeleri satan bir dükkanı olduğu ve ekonomik durumunun çok iyi olmadığı bilinirken bu kadar parayı nerden bulup da Samsunspor’a verdiği ve alacakları için temlik koydurduğu merak ediliyor.

Çünkü Samsunspor’a bu kadar para veren bir kişinin Samsun vergi rekortmenleri arasında yer alması gerekiyor.

ESKİ BAKAN KILIÇ ve YUSUF ZİYA YILMAZ’IN ERKURT TUTU ISRARI

Erkurt Tutu’nun başkanlığı dönenimde Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ve gerekse İddia gibi yan iştiraklerden Samsunspor’a kaynak aktaran eski Bakan Çağatay Kılıç’ın Erkurt Tutu’yu kayyum heyetine sokmaktaki ısrarı bilmecenin çözülemeyen bir diğer yarısı gibi duruyor.

Aynı ısrarı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da yapması akıllara, Erkurt Tutu’nun temlik koydurduğu paraların kaynağı hususunda bir takım soru işaretleri getiriyor.

Bakanlık kaynaklarını Samsunspor’a borç olarak verdiği dedikodularının son bulabilmesi için Erkurt Tutu’nun temlik koydurduğu paraların kaynağını kamuoyuna açıklamasını bekliyor.

adminadmin