Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-07-2019 09:22   Güncelleme : 10-07-2019 09:22

Eski Genel Müdürü açıkladı; Samulaş Bizim Dönemimizde Kar Ediyordu!

SAMULAŞ Eski Genel Müdürü Akın Üner, SAMULAŞ şimdiki genel müdürü Enver Sedat Tamgacı’nın Samsun Büyükşehir Belediye meclisinde SAMULAŞ’ın borçlarını açıklaması üzerine bir açıklama yaptı.

Eski Genel Müdürü açıkladı; Samulaş Bizim Dönemimizde Kar Ediyordu!

Akın Üner açıklamasında, “Aylık ortalama 2,5 milyon TL zarar eden şirketin toplam borcunun 100 milyon TL civarında olduğunu böylece öğrenmiş olduk” diyerek şöyle devam etti;

ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞE KUTLAMA

Her şeyden önce sayın genel müdür ve başkan sayın Mustafa Demir'i şeffaf belediyecilik anlayışı nedeniyle kutluyorum.

Yapılan açıklamada şirketin 2016 öncesi zarar etmediğini dile getirmesi ayrıca memnuniyet verici.

Bilindiği üzere ben bu şirketin 2012-14 yılları arasında İki buçuk yıl genel müdürlüğünü yaptım. Bu süreç içinde elde ettiğim cironun yüzde 38 'ini Büyükşehir Belediyesine net kar olarak ödedim. Bu miktar, bugünün cirosu ile eşkale edilirse aylık 1,5 milyon TL ye karşılık geliyor. Benden sonra şirket önce kar edemez oldu. Sonra da zarar etmeye başladı.

SAMULAŞ bizim dönemimizde kar ederken bir yandan da yeni otobüs alımı ve otomatik sam kart dolum makineleri gibi yatırımlar yaptı.

Bu yatırımlar kendi kendisini ödedi ve bugün şirkete hala para kazandırmaya devam ediyor.

DİSİPLİN VE SIKI BÜTÇE

Başarımızın sırrı disiplinli bütçe, doğru yatırım ve tavizsiz biçimde kanunları uygulamamız idi. Rahmetli genel sekreter Kenan Şara'nın desteğini de hayırla yad ediyorum.

Benden sonraki dönemde neden zarar edildiği konusunda sosyal medya üzerinden açıklama yapmak o dönem görev yapan arkadaşlarıma saygısızlık olur. Onların çalışma şartları ve aldıkları talimatlar farklı olabilir.

SAMULAŞ’ın bundan sonraki dönemde içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için elbette önerilerim ve fikirlerim var. Ancak bunları sosyal medyadan açıklamak yerine fikrim sorulursa yetkili makamlara arz etmeyi çok daha etik bulurum.

Samsun kamuoyundan ricam yeni genel müdüre hak ettiği krediyi açmalarıdır. Enver bey, Kayseri ve Malatya da toplu taşıma şirketlerinin yönetimi konusunda derin birikimler elde etti. Çok zor bir dönemde Samsun'da görev aldı. Başarılı olması için kendisine zaman tanımalıyız.

adminadmin