Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-10-2016 11:55   Güncelleme : 26-10-2016 11:55

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Bağbuğ’un Samsun’la ne alakası olabilir!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında darbeye teşebbüs ve terör örgütü yöneticiliğinden müebbet hapis cezasına çarptırılıp 7 ay hapis yattıktan sonra 7 Mart 2014'te İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ kendisini tutuklayan hakime “yedi sülaleni yok edeceğim” diye bağırmıştı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Bağbuğ’un Samsun’la ne alakası olabilir!

Samsun Haber -  Nöbetçi olduğu hafta Başbuğ'un tutuklanma kararını veren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi Vedat Dalda, FETÖ’cü hakimlerin kumpasının sonucu tutuklanma dosyası hazır halde olan Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklama noktasında tereddüt yaşamasına rağmen kucağında bulduğu dosyanın gereğini yapmak zorundadır ve Bağbuğ’u tutuklar.

Vedat Dalga Liseyi 50. Yıl Lisesi’nde bitiren ve Samsun’dan evlenen doğu kökenli bir ailenin çocuğu olarak Konuya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

HSYK, İstanbul'da yürütülen Selam Tevhid Dosyasındaki dinleme kararlarına imza atan ve aralarında 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına imza atan savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş ile Hakim Süleyman Karaçöl'ün de bulunduğu 54 hakim ve savcıdan 49’unu jet hızıyla açığa aldı.

DALDA’YA BAŞBUĞ KOMPLOSU MU?

Açığa alınan isimler arasında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’u tutuklayan hakim Vedat Dalda da bulunuyordu.

Vedat Dalga nöbetçi Hakim olmasına rağmen Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Bağbuş’u tutukladığı için FETÖ’cü iddiasıyla, Selam Tevhit Dinleme Davası’na imza attığı için ise örgüt üyesi iddiasıyla açığa alındı.

Vedat Dalda’nın ardından, Dalda’nın eşi AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu üyesi’nin kız kardeşi de İstanbul’da öğretmenlik görevinden açığa alınır.

Henüz bitmedi….. 

adminadmin