Ekonomi
Giriş Tarihi : 01-12-2013 15:12   Güncelleme : 01-12-2013 15:12

ESNAFA DESTEK SÜRECEK

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, esnaf ve sanatkarın ekonomiye olan katkısının yanında, medeniyet değerlerinin gelişmesinde de önemli bir yeri olduğunu söyledi

ESNAFA DESTEK SÜRECEK
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, esnaf ve sanatkarın sadece ekonomik anlamda değil, medeniyet değerlerinin gelişmesinde de önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Osmanlıyı geliştiren, Ahilik teşkilatıdır" dedi.
 
SİNECEK'E 'KALİTE' TEŞEKKÜRÜ

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı İhsan Kurnaz ve partililerle birlikte Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek'i ziyaret etti. Kooperatif personeliyle kahvaltı yapan Demir, Sinecek'in çalışmalarından övgüyle bahsederek, "ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi hem kooperatif için hem de Samsun için önemlidir. Türkiye'deki bu belgeyi alan sayılı kooperatiflerden olmak gelecek adına umut vericidir. Böyle bir binayı Samsun'a kazandırdığı ve yaptığı çalışmalardan dolayı ekonomiye katkı sağlayan Sinecek'e ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
ESNAFA DESTEK SÜRECEK

Esnaf ve sanatkara sunulan imkanların ülkenin ekonomisini geliştirdiğini dile getiren Milletvekili Demir, "Esnafımız yani ahi teşkilatının, bu coğrafyaya 1000 yıl sadece ekonomik kazanımı olmadı. Medeniyet değerlerimizin gelişmesine de katkı sağladı. Gelen müşterisini, 'Komşum siftah yapmadı, git ondan al' diyerek gönderen anlayış, bugünlere kadar geldi. Osmanlıyı büyüten geliştiren de bu anlayış, bu ahi teşkilatıdır. Esnaf sadece dükkan açan kişi değil, toplum içinde edebin adabın terbiyenin koruyucusu yaşatıcısıdır. Bu yüzden esnaf ve sanatkarımıza desteğimiz hiç eksilmeden sürecektir" dedi.
 
Kooperatif ziyaretinin ardından tezgah açan pazar esnafını ziyaret eden Demir, hayırlı kazançlar temennisinde bulundu.
adminadmin