Sağlık
Giriş Tarihi : 03-08-2017 15:24   Güncelleme : 03-08-2017 15:24

Estetik Mucizesini Her Dönem Yaşayın

Bazı genetik özellikler kadınların fiziki yapılarını büyük ölçüde etkiler. Örneğin, Türkiye’de kadınların meme dokularının büyük olması genetik bir olaydır. Bazı ülkelerde ise kadınların meme dokuları küçüktür. Meme dokuları büyüklüğü nedeniyle gebelik ve emzirme sonucu ya da aşırı kilo alma ya da kilo kaybetme gibi nedenlerden dolayı daha da fazla büyüyen memelerde aşırı sarkma ortaya çıkmakta, bunun sonucunda da meme aralarında kızarıklık, pişik gibi problemler oluşmaktadır.

Estetik Mucizesini Her Dönem Yaşayın

Bu nedenle ülkemizde meme estetiği dalında meme büyültme ameliyatı, meme küçültme ameliyatına oranla daha az yapılmaktadır.

Meme büyütme ameliyatı, her hasta için yapılacak muayene ve tetkikler sonrası planlanır. Bu planlama yapılırken hastanın meme dokusunun durumuna göre, büyüklük, kalınlık, göğüs kaidesindeki yeri, deri yapısı gibi etkenler değerlendirilmektedir. Tabi ki hastanın talebi de planlama yapılırken değerlendirilmelidir. Bu ameliyatta en önemli husus memeye bakıldığında estetik yapıldığının anlaşılmamasıdır.

Yapılan işlemin anlaşılmaması için protezler koltuk altından yerleştirilebilmektedir. Dünya genelinde büyütme operasyonlarının büyük bir bölümü meme altındaki oluktan gerçekleştirilmektedir. Meme dokusu kesilmediğinden, süt kanallarından dokunulmadığından, duyu kaybı yaşanmadığından, herhangi bir enfeksiyon riski en aza indirildiğinden bu yöntem uygulanmaktadır.

Gelelim ülkemizde en çok tercih edilen Meme küçültme ameliyatı konusuna. Büyültme ameliyatında olduğu gibi bu ameliyatta da hastadaki belli kriterlerin iyi analiz edilmesi gerekir. Memenin büyük olup olmadığına karar verilmesi, sarkıklık olup olmadığının değerlendirilmesi ve hastayı ne düzeyde rahatsız ettiği gibi kriterler değerlendirilmeli ve iyi bir planlama yapılmalıdır. Bu ameliyat ile memedeki fazla yağ dokusu azaltılmakta, bu sayede dikleşmesi ve küçülmesi sağlanmaktadır. Bu ameliyatta yine genel anestezi ile yapılmakta ve yaklaşık 2-3 saat sürebilmektedir. Memenin yapısına göre iz kalma oranı değişmektedir. Ameliyat sonrasında alınan dokular patolojiye gönderilerek herhangi bir sıkıntı olup olmadığının analizi yaptırılmaktadır.

Meme estetiği,hamile bayanlara kesinlikle yapılmamalıdır. Estetik operasyonu geçirenlerin de minimum 1 yıl hamile kalmaması tavsiye edilmektedir. Yine takibi yapılan bir kanser tanısı varsa yine estetik yapılamalıdır.

Estetik adına ihtiyacınız olan tüm hususlarda Op.Dr.GökhanHAYTOĞLU’na danışabilirsiniz. Bilgi ve irtibat için www.gokhanhaytoglu.comweb sitesini ziyaret edebilirsiniz.

adminadmin