Ekonomi
Giriş Tarihi : 06-03-2019 10:18   Güncelleme : 06-03-2019 10:20

Ev Hanımları İçin İş Fikirleri

​Türkiye'de ev hanımlarının ev ekonomisine katkı sağlamak için ek işlere yönelimi son yıllarda arttı. Özellikle çocuklu ev hanımlarının, tam zamanlı olarak çalışmak konusunda sorun yaşaması nedeniyle; evde ek işlerine ilgisi devam ediyor.

Ev Hanımları İçin İş Fikirleri

Eğer siz de bir ev hanımıysanız, evde ek işlerine yönelerek para kazanabilirsiniz. Hangi iş fikrinin size daha uygun olduğunu belirlemek için özellikle daha önce yaptığınız işleri ve el becerinizi göz önünde bulundurun.

1. Bebek Çocuk Bakımı: Büyük bir site gibi alanda yaşıyorsanız, bu evlerde yaşayanlar için bebek ve çocuk bakımı hizmeti verebilirsiniz. Her çocuk için günlük 40 ila 80 TL arası para kazanırsınız.

2. Youtuberlik: Kısa sürede en yüksek potansiyel içeren iş fikirlerinden biri Youtuberliktir. Ev hanımları için de Youtube'de eğlenceli veya bilgilendirici videolar yaparak para kazanabilirsiniz.

3. Anket Doldurmak: Anket doldurarak para kazanabilirsiniz. Türkçe onlarca anket sitesi var, hepsine de üye olmak ücretsizdir. Ancak bazı anket sitelerinde nakit para ile ödeme yapılmıyor, hediye çekleri veriliyor.

5. Sosyal Medya Danışmanlığı: Instagram, Facebook ve Twitter hakkında işletmelere ya da bireylere danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Genellikle odaklanmanız gerekenler, Eğlenceli içerikler oluşturmak, videolar hazırlamak, yorumlara ve özel mesajlara yanıt vermek olacak.

6. Özel Ders: Özellikle matematik, İngilizce veya çeşitli müzik aletleri konusunda yeterli düzeyde bilgi sahibiyseniz, ek ders vererek para kazanabilirsiniz. Türkiye'de ev hanımlarının en çok ek gelir sağladığı ek iş fikirleri arasında yer alıyor. İlk etapta çevrenizdeki insanlara bilgi vermeyi ihmal etmeyin.

7. Çeviri: Çeviri yapabilecek kadar yabancı bir dile hakimseniz, başka bir şey ile ilgilenmenize gerek yok. Sadece çeviri yaparak birçok tam zamanlı işten daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Makale, dizi, oyun veya katalog çeviri hizmetlerine odaklanmanız yeterli olacak. İş arama sitelerinde bugün bile ek iş bulabilirsiniz. Üstelik evden çalışmaya en uygun iştir.

Kaynakça

adminadmin