Güncel
Giriş Tarihi : 13-02-2017 15:38   Güncelleme : 13-02-2017 15:38

Evlilik programlarının reklam gelirleri çok fazla!

Samsun İnternet Medya Grubu (İMG) RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak'ı makamında ziyaret etti.

Evlilik programlarının reklam gelirleri çok fazla!

Son dönemde halkın büyük tepkisini çeken evlilik programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çıplak; ‘Ciddi cezalar kesmemize rağmen bazı şeylerin önünü alamıyoruz. Reklam gelirleri cezalardan kat kat fazla' dedi.

REKLAM PASTASI ÇOK BÜYÜK

RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak, İnternet Medya Grubu (İMG) üyeleriyle RTÜK başkanlık makamında biraraya geldi. Son dönemde evlilik programlarıyla ilgili halkın büyük şikayetleriyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Çıplak;'RTÜK olarak Türk halkının büyük tepkisine maruz kalan evlilik programlarıyla ilgili tüm şikayetleri değerlendirip televizyon kuruluşlarına ciddi cezalar kesmemize rağmen TV'lerin bu programlar kuşağına aldıkları reklamlar büyük rakamlara ulaşıyor. Bizim kendilerine kestiğimiz cezalar bu reklam ücretleri yanında deve de kulak gibi kalıyor.' dedi.

HALKIMIZ TEPKİ GÖSTERMELİ

Ceza sistemi haricinde başka bir yaptırımlarının kanunen olmadığını belirten Çıplak;'Bu konu sadece cezai tedbirlerle çözülecek bir konu değilidir. Halkımız da bu konu da tepkisini çok daha sert gösterip bu programları izlememelidir. Evlilik programları Türk gelenek ve göreneklerine aykırı olduğu gibi dini değerlerimizle de bağdaşmıyor. RTÜK'ün yaptırımları ve kuralları bellidir. Vatandaşlarımız daha bilinçli olmalı ve bu programlara prim vermemelidir. Bizler kurum olarak bu noktada gerekli tedbirleri ve önlemleri en katı şekilde almaya devam ediyoruz.' diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN