Analiz
Giriş Tarihi : 23-12-2013 12:56   Güncelleme : 23-12-2013 12:56

FAİZ LOBİLERİ DEĞİL MİLLET KAZANACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnanıyorum ki 30 Mart'ta bir kez daha kurulan kirli tezgahları yıkacağız. 30 Mart'ta faiz lobileri, savaş lobileri, baronlar, çeterler değil Allah'ın izniyle millet kazanacak" dedi.

FAİZ LOBİLERİ DEĞİL MİLLET KAZANACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse devletin içinde paralel devlet kuramaz ve burada iradeyi vesayet altına alamaz. Çünkü bizim arkamızda şehitlerimizin hayır duaları var. Şehit annelerinim hayır duaları var. Bizim arkamızda bugün huzur içinde çocuklarını asker gönderen annelerin hayır duaları var. Bunun için huzurluyuz. Bu topraklara gönül vermiş, bu vatana gönül vermiş insanların samimiyetle arkamızda durduğu bir yürüyüşün mensuplarıyız. İnşallah sizin hayır dualarınız, o bedduaları, o saldırıları da sandığa gömecektir" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Giresun'un Görele ilçesinde yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılışı için düzenlenen törende halka hitap etti.
 
Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı ilerlemeye işaret eden Erdoğan, jet ambulanslarıyla yurdun bir ucundan diğer ucuna hastalar taşındığını belirterek, "Modern Türkiye böyle kuruluyor. Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye'de kurulabilir miydi? İşte Karadeniz sahil yolunu biliyorsunuz, nasıl aldığımızı da biliyorsunuz ama şimdi nereye geldiğini görüyorsunuz. Şimdi Giresun-Ordu havalimanını yapıyoruz. Allah nasip ederse terminaliyle birlikte bu yıl sonuna ulaşmadan Giresun-Ordu havalimanını bitiriyoruz" diye konuştu.
 
Giresun, Ordu, Trabzon ve Samsun'un hava ulaşımı açısından şanslı iller olduğunu ifade eden Erdoğan, "Dört vilayet gerçekten çok şanslı. Biraz daha şöyle Batıya doğru gidersek Kastamonu'da da havalimanı var. Buralarda havalimanı yani birisi olmazsa birisi. İşte başlıyoruz Trabzon, öbür taraftan şimdi Ordu-Giresun, öbür taraftan Samsun. Bütün bunlarla modern Türkiye artık dünyaya yürüyor" ifadesini kullandı.
 
"Adalet saraylarımız, emniyet, ulaşımda attığımız bu adımlar, enerjide attığımız bu adımlar, gıda tarımda attığımız adımlar, evelallah sizlerin bu direnişiniz, sizlerin bu oyuna gelmeyişinizle de evelallah çok daha farklı bir yere gideceğiz" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Sadece 5 yılda fındık üreticilerine yaklaşık 600 trilyon ödedik. Bu bir şeyi ayağa kaldırmaktır. Bu bir gelişimin, değişimin adıdır. Onun için bu kirli oyunlar tutmayacaktır. Ne diyorlardı hatırlıyorsunuz değil mi? 'Demokrasi sandık değildir' diyorlardı, demokrasi milletin oyu değildir diyorlardı. Milletten umudu kesenlerin sandıktan umudunu kesenlerin umudu nerede aradıklarını biliyorsunuz. Molotofkokteyllerde umudu arayanlar vardı, bu ülkede. Vatandaşın esnafımızın tüccarımızın dükkanlarını cam çerçeve indirenlerin umudunun ne olduğunu biliyorsunuz."
 
"Paralel devlete izin vermeyeceğiz"
 
"Şimdi de devlet için de paralel devlet kurma gayreti içerisine girenlerin çabasını da görüyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Paralel devlete izin vermeyeceğiz. Türkiye'de tek bir devlet vardır, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Rabia. Rabia. O da milletin bütününü temsil eden 76 milyonla ayakta ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Biz bununla geleceğe çok farklı yürüyeceğiz. Kimse devletin içinde paralel devlet kuramaz ve burada iradeyi vesayet altına alamaz. Çünkü bizim arkamızda şehitlerimizin hayır duaları var. Şehit annelerinim hayır duaları var. Bizim arkamızda bugün huzur içinde çocuklarını askere gönderen annelerin hayır duaları var. Bunun için huzurluyuz. Bu topraklara gönül vermiş, bu vatana gönül vermiş insanların samimiyetle arkamızda durduğu bir yürüyüşün mensuplarıyız. İnşallah sizin hayır dualarınız, o bedduaları, o saldırıları da sandığa gömecektir. Artık 30 Mart seçimleri çok çok önem kazandı. İnşallah 30 Mart milletimizin kenetlendiği bir gün olacaktır. Bu artık şehirlerimizin kaderini belirlemiyor, bu artık şehirlerimizin kalkınmasını ilgilendirmiyor, 30 Mart artık Türkiye'yi ilgilendiriyor, 30 Mart artık Türkiye'nin kaderini ilgilendiriyor. 30 Mart Türkiye'nin mukaddes yolculuğunu ilgilendiriyor. 30 Mart, Türkiye'nin demokrasisini, bağımsızlığını ilgilendiriyor."
 
"Oyunu verirken oyuna gelme Türkiye"
 
"Allah'ın izniyle sizin desteğinizle bugüne kadar birçok badireyi atlattık, birçok krizi aştık, birçok tuzağı bozduk" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Ülkemizin istikrarını, huzurunu, emniyetini hedef alan birçok girişimi bertaraf ettik. İnanıyorum ki 30 Mart'ta bir kez daha kurulan kirli tezgahları yıkacağız. 30 Mart'ta faiz lobileri, savaş lobileri, baronlar, çeteler değil Allah'ın izniyle millet kazanacak millet. Türkiye üzerine, tekrar ediyorum, oynanan oyun benim Göreleli kardeşimin oylarıyla bozulacak. Tüm milletimin oylarıyla bozulacak. Ben inanıyorum ki oyunu verirken oyuna gelmeyecek benim kardeşim. Oyunu verirken oyuna gelme Görele. Oyunun verirken oyuna gelme Giresun. Oyunu verirken oyuna gelme Türkiye diyorum. Onun için 76 milyon bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyorum."
 
Halktan aldıkları yetkiyle 11 yıldır kutlu bir yolda büyüttüklerini ve  büyütmeye devam ettikleri belirten Erdoğan, 3 Kasım 2002'de kendilerine yetki veren halkın Türkiye'yi büyütmelerini, yolsuzlukları, yasakları ve yoksullukları bitirmelerini istediğini söyledi.
 
İktidarları boyunca halkın gösterdiği istikamette kararlılıkla ilerlediklerini, milletin verdiği yetkinin dışına çıkmadıklarını, verilen vazifeyi asla kötüye kullanmadıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Bizim partimiz milletin partisidir dedik. Siz ne talimat verdiyseniz onu yaptık. Son 11 yılda sandık yoluyla 7 kez huzurunuza çıktık. Oylarımızı artırarak bizlere destek verdiniz. Allah'a hamdolsun yüzümüzün akıyla sandıklardan çıktık. Vazifesini yerine getiren, makamının hakkını veren, milletin partisi olduğunu ispat eden bir kadro olarak sizlerle gururlandık, sizlerle gurur duyduk. Siz bu kadroyu, bu partiyi, bu hükümeti desteklerken birileri bundan çok rahatsız oldu, olmaya da devam ediyor. Sandıktan rahatsız oldular, milli iradeden rahatsız oldular, milletten rahatsız oldular. Türkiye büyüdükçe bunların rantları kayboldu, bunların çıkarları zedelendi. İşte onun için düşük faizden rahatsız oldular. Ah kardeşlerim, huzurdan, istikrardan, güvenden rahatsız oldular. Bunlar çözüm sürecinden rahatsız oldular. İnanın şehitler gelmiyor ya ondan rahatsız oldular, anneler babalar ağlamıyor ya, ocaklar sönmüyor ya işte bundan rahatsız oluyorlar. Biz onlara rağmen bu yolda yürüyoruz. Çünkü Türkiye büyüyor."
 
"Vatan topraklarında ameliyata müsaade etmeyiz"
 
Erdoğan, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 4,4 büyüdüğünü anımsatarak, bu durumun birilerini rahatsız ettiğini söyledi.
 
Göreve geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar seviyesinde olduğunu, bu rakamı 800 milyar dolara yükselttiklerini bildiren Erdoğan, ihracatı 36 milyar dolardan 152,5 milyar dolara yükseldiklerini kaydetti.
 
AK Parti'den önce yüzde 63 olan devletin borçlanma faizinin şimdilerde yüzde 6'lara kadar düştüğüne dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Hatta Gezi eylemlerinde bu rakam 4,5'taydı. Bundan rahatsız oldular. Uluslararası güçler karıştırdıkları Türkiye'deki taşeronları vasıtasıyla. Şimdi aynı oyunu oynamak istiyorlar. Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu oyunu bozacak. Hiç kimse moralini bozmasın biz dimdik ayaktayız, siz de ayakta duracaksınız. Kardeşlerim, biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Biz bu ülkeyi şehitlerimizin kanıyla, şehitlerimizin, gazilerimizin kahramanlıklarıyla hamdolsun bu şekilde emanet aldık. 780 bin metrekare vatan topraklarında ameliyata müsaade etmeyiz. Biz Afyonkarahisar'dan, Kocatepe'den yola çıkarken bir şey söyledik. Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkesi, Gürcüsü, Abhazası, Boşnakı, Romanı velhasıl 76 milyonu hep birlikte 'tek millet' dedik. Bir şey daha söyledik 'tek bayrak' dedik. Çünkü bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehidimizi sembolüdür. Bu bayrağın dışında bir bayrak asla olmaz. Kardeşlerim, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte onun için bir şey daha söyledik. 'Tek vatan' dedik. Bizim için Ege neyse, Doğu da o, Marmara neyse Güney Doğu da o, Akdeniz neyse Karadeniz de o, Orta Anadolu da o. Bizden öncekiler ey CHP, ey MHP siz neredeydiniz ya, siz buralara neden ulaşmadınız ya, hangi eseriniz var ya? Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Akif, diyor ya 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'."
 
"Hiçbir kural, hiçbir kaide, hiçbir ölçü tanımıyorlar"
 
Erdoğan, 17 Aralık'taki operasyona da değinerek, operasyonun yurt dışında yazılmış bir senaryo, yolsuzluk kisvesine saklanmış ve taşeronlar tarafından uygulamaya konulmuş kirli bir tuzak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Minareyi çalmak istediler, ona yolsuzluk kılıfı takmaya çalışıyorlar. Milletim bu numaraları evelallah yutmayacak, yutmuyor. Milletim bunlara gereken cevabı fazla kalmadı 30 Mart'ta verecek evelallah, hiç endişem yok. Devlet içine sirayet eden çetelere hem de onların efendilerine bu millet cevabını çok sert bir şekilde verecek. Bugüne kadar bize oyun kuranların hepsi de kendi oyunlarında boğuldular. Biz hala dimdik ayaktayız ama onların hiç biri yoklar. Bugün de başka bir takım oyunlarla, başka yollarla başka vasıtalarla yine bize çelme takmaya, bizi yıkmaya çalışıyorlar. Karşımızdakiler hiçbir kural, hiçbir kaide, hiçbir ölçü tanımıyorlar. Amaçlarına ulaşmak için her yolu mubah görüyorlar. Ama biz onlar gibi olamayız. Biz yalanla toplumu yönlendirmeye çalışamayız. Biz iftirayla ahlaki olmayan yollarla insanların şereflerini haysiyetlerini ayaklar altına alamayız. Amacımıza ulaşmak için kendi can düşmanlarımızla kol kola giremeyiz, onların dümen suyunda yol alamayız."
 
"Akıl verenler akıllarını kendilerine saklasın"
 
Mahşer gününün sahibi olan Allah'a hesap vereceklerini bildiklerini ve attıkları her adım, yaptıkları her iş için millete hesap vermekle mükellef olduklarını belirten Erdoğan, "Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekiniz. Biz bunun idraki içerisindeyiz. Bu konuda kimse bize akıl vermesin. Bize akıl verenler akıllarını kendilerine saklasınlar. Bugüne kadar her belayı nasıl def bugün karşılaştığımız musibetleri de aynı şekilde inşallah başımızda sizlerle birlikte savuşturacağız. Bu süreçten inanıyorum ki herkes, yargı aklanarak, güçlenerek çıkacaktır. Büyük Türkiye'den rahatsız olanlara inat, bölgesinde ve dünyada etkin bir güç olan büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bu ülkeyi tefecilere, çetelere, mafyaya, kirli örgütlenmelere kurban etmeyeceğiz. Bu ülkeyi faiz lobilerine, sermaye çevrelerine, baronlara emanet etmeyeceğiz. Kirli ittifakların bu ülkenin üzerine karabasan gibi çökmesine izin vermeyeceğiz. Uluslararası çetelerden ihale alan kiralık örgütlerinin bu ülkenin üzerine çöreklenmesine izin vermeyeceğiz. İstedikleri kadar tehditler savursunlar, istedikleri kadar şantaja, provokasyona başvursunlar asla bu tehditlere, bu şantajlara boyun eğmeyeceğiz" dedi.
adminadmin