Ekonomi
Giriş Tarihi : 31-01-2014 11:25   Güncelleme : 31-01-2014 11:25

FAİZLERİN YÜKSELMESİ ESNAFI TEDİRGİN EDİYOR!

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının esnafı tedirgin ettiğini söyledi.

FAİZLERİN YÜKSELMESİ ESNAFI TEDİRGİN EDİYOR!
2013 yılının ekonomik anlamda esnaf açısından normal geçtiğini anlatan Akbaş, "Geçtiğimiz senede faizlerin düşük olması ticaret hacminde güzel bir döngü sağladı. 2013 yılı esnaflar açısından normal geçti. 2014 yılına ise tedirgin başladık. 17 Aralık operasyonundan sonra Türkiye'deki dengeler değişti. Dövizin yükselmesi tekstildeki ithal hammadde fiyatlarını artırdı.

Bu konuda bir tedirginlik var. 2014 yılı için esnafımıza çağrıda bulunuyorum. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Merkez Bankası'nın faizleri yükseltmesi birçok esnafı mağdur edecektir. Şuanda etmeye de başladı."dedi.
 
Bu sene Mayıs ayında yapılması planlanan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanlığı seçimi öncesinde Başkan Adayı olduğunu daha önce açıklayan Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, planladığı projeleri açıkladı. SESOB Başkanlığı görevinin birlikteliği sağlamak anlamına geldiğini söyleyen Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, "Birlik Başkanlığı görevi birlikteliği sağlamak demektir. Birliktelik adına çıtayı yükseltmek için adaylığımı açıkladım. Bu yönde yolumu çizdim. Seçilmemiz halinde 19 oda başkanı birliğin içinde olacak. Hepsinin fikrini birleştirerek çıtayı yükseltip güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. SESOB'a Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın bina kazandırdı. SESOB'a içerisinde misafirhanesi olan güzel bir bina kazandırmak için çalışmamız olacak. Esnafların sorunlarını zamanında tespit etmek amacıyla düzenli toplantılar yapacağız ve ilgili yerlere sorunları bildireceğiz, sorunun çözümü konusunda etkin rol oynayacağız "diye konuştu.
adminadmin