Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 31-10-2017 11:13   Güncelleme : 31-10-2017 11:13

Fark yanıltmasın!

Farklı skor yanıltmasın rakibimiz bizim geçen sezon ki takımımızdan daha sıkıntılı bir kadroya sahip, rakibimizin ilk 11 de 7 tane 20 yaş altı oyuncu 2 tane de 34 yaşında oyuncu vardı dolayısı ile bu sonuç bizim açımızdan normal bir sonuç olurken onlar için kaçınılmaz bir durumdu.

Fark yanıltmasın!

Fakat uzun zamandır böyle rahat bir galibiyet alamadığımız için çok mutlu olduk, rakibin gücünü de pek önemsemedik, bir maçı da gerilmeden izleyebildik, rakip rakiptir dedik, mutlu olduk.

Rakibin paf takım pozisyonundaki kadrosu bile bizim takımı zaman zaman yordu, rakip oyuncular maç 2- 0 ken bile çok isteklilerdi penaltı ile 3. Golü bulunca rakip oyuncuların dirençleri düşer dedik ama yine de oyundan düşmediler geçen hafta ki Rizespor maçından aldıkları puan boşa değilmiş.

Daha güçlü ve istekli bir takımla oynasak durum değişir miydi bilemiyorum ama bizim takım oyuncuları da rakip zayıf diye biraz gevşek oynadılar.

Oyun ortada giderken bir duran top ve rakibin deneyimsizliğinden dolayı pozisyon hatası yapması ve

Gökay’ın adrese teslim pası ile geldiğinden beri istenileni bir türlü veremeyen Chibuike nin kafası ile gol geldi ve 1-0 öne geçtik.

Maç bizim açımızdan sıkıntısız giderken gereksiz sarı kart gören stoperimiz bu yetmiyormuş gibi arkadan yaptığı bir faulden sonra hakem faul atışı verdi diye adeta çıldırdı, kendisini yerlere attı, havalara zıpladı biraz cesur bir hakem olsa ikinci sarıdan kırmızıyı gösterirdi ve bizde maçın başlarında 10 kişi kalabilirdik. 

Oyuncumuz kırmızı kart görse sonuç değişir miydi bilemiyorum ama oyuncunun yaptığını tasvip etmek mümkün değil, oyuncularımızın da çok dikkatli olması gerekir.

Bu hafta zirveye oynayan takımların kazanmasıyla ikinci takımla aradaki 6 puanlık farkı korumuş olduk. Henüz ilk 2 hedefinden vazgeçecek bir durum yok ortada, hedef mutlak ilk 2 olmalı ki hedef şaşarsa bile play-off’u tutturup play-off oynayalım. 

Hedefi play-off oynamak olarak belirlersek hedef şaştığı anda geçmiş olsun bu kadroya ve emeklere yazık olur.

Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor bir hata bir sezona mal olabiliyor hatırlayın geçen sezon Eskişehirspor’u; Bir maçta takımı sahadan çekmeleri onları şampiyonluktan etti ve şuan transfer yasakları var ve durumların ne olacağı belli değil.   

Onun için her konuda herkes çok dikkatli olmalı Engin hoca beyefendi ve saygın bir kişi İnşallah bizi Süper Lige çıkarmayı başarabilir bu konuda bütün Samsun elinden geleni yapmalıdır.                                                             

Bu hafta süper ligde ilginç maçlar oynandı ve ilginç kırmızı kart olayları yaşandı bende bundan hareketle bir öneride bulunacağım. İki oyuncu biri diğerine sert girip canını yakmış oda refleks olarak karşılık vermiş veya bir sebepten kavga edip kırmızı kart görünce kırmızıdan aldığı ceza ile olayın dışında olduğu halde oraya gelip, olayı kızıştırıp kırmızı kart gören olayın dışındaki oyuncunun gördüğü kartın cezası aynı olmamalı.   Hatta iki misli olmalı ki dışarıdan kimse gelip olayın içine girip müdahale etmesin ve olay daha sakin çözülebilsin.                                              

Bu hafta ki 2 kırmızı kartı bunlara örnek olarak gösterilebiliriz ki görüldüğü gibi Zeki Yavru ve Feghouli gelip olayın büyümesine sebebiyet verdiler ve kırmızı kart ile cezalandırıldılar.

Adnan ÖZ

adminadmin