Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-07-2016 09:33   Güncelleme : 25-07-2016 09:33

Faşist Generallerin Al Gülüm Ver Gülüm Hesabı

Türkiye’de kanlı bir darbe oldu. Darbenin sorumlusunun Fetullah Gülen olduğu apaçık ortadadır. Fakat F. Gülen’in bu duruma nasıl geldiği konusunda doğru dürüst bir analiz yapılmıyor.

Faşist Generallerin Al Gülüm Ver Gülüm Hesabı

Yıllarca (15 Yıl) silahlı kuvvetlerde görev yapmış ve faşist generaller kadar Fetullahçı yapıyı da bilen birisi olarak bu konuda dikkat edilmesi gereken hususları ve alınması gereken dersleri ifade etmeye çalışacağım. Bu konuda daha önce yazmış olduğum makale ve yazılarda daha geniş izahı olmakla birlikte özet bir paylaşım yapmakta yarar vardır.

Türkiye’de askeri darbelerin en önemli sebebi Kamalizm’dir. Bütün darbelerde olduğu gibi 15 Temmuz 2016 darbesinde de TRT’de okunan bildiri “Yurtta Sulh Kamitesi” tarafından yani Kamal Atatürk’ün bir sözüne referans gösterilerek yapılmış. Kamalizm ilkelerine bağlılık dile getirilmiştir.

Şu hususu tekrar dile getirmek gerekiyor zira niçin “Kemalizm” değil de “Kamalizm” kelimesini kullandığım için akla sorular gelebilir. M. Kemal ölmeden önce “Bütün Kemaller Eşektir” diyerek (Ben Atatürk’ün Uşağıydım- Cemal Granda) adını Kamal olarak değiştirmiştir. Kemal ismini Atatürk yüzünden cemal’e çeviren bu kitabın yazarı, bu isim değişikliğini böyle yorumlamış. Fakat İbranicede “totem, put” anlamına gelen “kamal” kelimesi bizzat Kemal isminin yerine kullanılmıştır. M. Kemal ölmeden bir hayli zaman önce bu ismi kullanmış, Nüfus kağıdını bu şekilde çıkarmıştır. Atatürkçülük ideolojisini benimseyen insanlar yıllarca “Kamalizm” ismini kullanmışlar gazetelerde bu başlıklarla çeşitli yazılar yazmışlardır. Madem ki M. Kemal bu ismi benimsemiş ve kullanmış bize ve herkese düşen; onu anarken beğendiği ve kullandığı isimle yad etmek gerektir…

Konumuza dönelim. Kamalizm ideolojisi jakoben yani zorlayıcı ve dayatmacı bir ideoloji olark kendisini göstermiş en önemli icraat olarak da dini bu vatanda ortadan kaldırmak olmuştur. Kamalizm adı altında yapılagelen bütün inkılaplar özünde dini temelleri sarsmak ve bu coğrafyada yaşayan insanları materyalist ve seküler bir yaşamı dayatmak şeklinde olmuştur.

Kamalist askerler Fevzi Çakmak’ın Genel Kurmay Başkanı olmasından itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinde hakimiyeti ele geçirmiş olup halen de bu zihniyet ve ideoloji hakim durumdadır. İster sağcı ister solcu ister Fetullahçı ister ulusalcı olsun “kamalist” ilke ve ideolojiyi benimsememiş ise rütbesi yükseltilemez. Bir iki tane general olmuş şahıs olsa da bunların rütbesi tuğgeneral rütbesinden öteye gidememiştir.

General ve amiral yetiştiren harp akademilerinde eşi başörtülü bir tane dahi subaya rastlanılmaz. Son yıllarda ortaya çıkan bir iki tane örnek ise 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan operasyon ve düzenlemeler ile ordudan atılmış ilaç için bir tane dahi dindar subayın orduda bulunmasına tahammül edilememiştir.

Harp akademileri aslında son süzgeçtir. Zira daha bu noktaya gelmeden özellikle askeri okul ve liselerde müthiş bir din düşmanlığı göze çarpmaktadır. Devleti yöneten dindar yöneticiler bu acı gerçeği görüp bildikleri halde kör, sağır ve dilsiz tutumu takınmışlar yıllarca “namaz kılyor” gerekçesi ile ordudan atılan askeri öğrencileri acımasızca infaz etmişlerdir. Bu konu vicdanı sızlatacak kadar acı olduğundan şimdilik kapatıyorum.

Orduda dindar olmak böylesine tehlikeli olduğundan Fetullahçı Terör Örgütü krizi fırsata çevirerek askeri okul öğrencilerine sahte bir cennet vaad ederek onları aldatmıştır. Aldanmayıp itiraz edenlere ise aklın alamayacağı işkenceler yapılıp ordudan atılmaları sağlanmıştır. Fetullahçılara bu konuda en büyük desteği ise Kamalist General ve subaylar sağlamıştır. Askeri garnizon ve orduevlerine başörtülü girilemez diyerek binlerce asker fişlenmiş şüpheli, sakıncalı statüsü uygulanarak elde kalan ne kadar dindar asker varsa acımasızca ordudan tasfiye edilmiştir.

1960 darbesinde olduğu gibi Türkeş ekibini tasfiye eden ulusalcı albaylar ordu içinde kendi aralarında hesaplaşmış ülkemizi ve ordumuzu perişan etmiştir. Şimdi aynı hesap yapılmaktadır. 15 Temmuz 2016 darbesi ile Fetullahçı darbeciler temizlenmekte yerine Kamalist generaller yerleştirilmektedir. Bu icraat yapılırken eskiden olduğu gibi pervasızca utanmadan televizyonlarda konuşup fenalıklarını gün yüzüne çıkarmaktadırlar.

Bu yazı daha önce olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti ikaz etmek üzere yazılmıştır. Ne yazık ki daha önce FETÖ ile ilgili olarak darbe yapılacağı aylar önceden yazılmış ve Fetullahçıların orduya nasıl sızdıkları apaçık ortaya konulmuş iken gerekli önlemler alınmamıştır. Hiç olmaz ise bundan sonra aynı sorumsuzluk ve hatalar yapılmasın. Zira Kamalist darbeciler en az Fetullahçılar kadar azgın ve fütursuzdurlar.

Düşünün bir kere namaz kıldığı için ordudan atılan öğrencileri, eşi baş örtülü diye hayatı zindana çevrilmiş askerleri acımasızca ordudan atan bir kafa yapısı neler yapmaz ki?

“Fetullahçı darbeciler halka ateş açtı, bunlar yapmaz” demeyin sakın. Şapka giymedi diye Rize’yi topa tutan hamidiye gemisi İngilizlere ait değildi. Bu milletin düşmana karşı korusun diye askerlere verdiği bir savaş gemisiydi. Dersimde çoluk çocuğu öldürenler Kamalistler değil miydi? Bunlar Kuran’da “Sümmün, bükmün, ümyün fehüm la yerciun” ayetinin bir manası da bunlara işaret etmektedir. Bunlar “kör sağır ve dilsizler olup asla geri dönmezler” mealindeki ayet bu dehşetli komitenin başlarına ve ideolojilerine dahi işaret etmektedir. Gerçektende tek parti iktidarı ile ülkeye çöle çevirip akıl almaz cinayetler işleyen bu komitenin başları; kör sağır ve dilsizdir. Son rüknü olan dördüncü şahıs ise “asla hidayete dönmez”.

“Anlayana sivrisinek az anlamayana davul zurna az” demiş atalarımız. Bazı hakikatları lafı eğip bükmeden dile getirmeye çalıştım. Bakalım bunlardan ibret alınıp gerekli dersler çıkarılacak mı? Fetullahçıları temizledik derken faşistlerin cirit attığı ve dindar insanlara kan kusturulan bir ordumuz aynı kalmaya devam edecek mi? Fetullahçılarla Kamalisteler eskiden halkçılarla ırkçıların yaptığı gibi “al gülüm ver gülüm” hesabı ile hareket edecekler mi? Demedi demeyin…

adminadmin