Güncel
Giriş Tarihi : 07-10-2019 13:06   Güncelleme : 07-10-2019 13:06

Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Refah Partisi’ne Davet Etti!

Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Refah Partisi’ne Davet Etti!

Yeniden Refah Partisi Erzurum teşkilatı 1. Olağan Kongresi’ne katılan Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, hükümete yüklendi. Erbakan’ın gündeminde hızlı tren projesinden Erzurum Havalimanı’na dek birçok başlık vardı. Cumhurbaşkanının Kızılcahamam’daki konuşmasında AK Parti yerine yanlışlıkla Refah Partisi demesine de değinen Erbakan, Erdoğan’ı partisine davet etti.

Yeniden Refah Partisi’nin Erzurum 1. Olağan Kongresi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye katılan Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, “Erzurum, üreten değil borçlanarak tüketen bir şehir haline geldi” dedi. Kongreye Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit Han’ın torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, partinin yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve il başkanları ile partililer katıldı.

ERZURUM GÖÇ VERİYOR

Erzurum nüfusunun giderek azaldığını söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Bugün Erzurum’da ilaç niyetine genç arasan bulunmaz hale gelmiş. Siz bunu bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Erzurum göç veriyor. Erzurum eriyor, tükeniyor. İş yok, aş yok, meslek yok, diplomalar bir işe yaramıyor. İnsanımız doğduğu büyüdüğü topraklarda rızkını temin edemiyor, geçimini sağlayamıyor. Oysa ki dadaşlar bu toprakları yıllarca kanlarıyla sulayarak sahiplendiler. Hangi yatırımı yapsan, ne eksen bereketini verir. Onlar Nene Hatun’un torunlarına sosyal yardımın kapılarını layık gördüler. Bugün hükümet her türlü lükse, sarayların, uçan sarayların masraflarına, batık ve yandaş müteahhitlerin kurtarılmasına her türlü imkanı ve kaynağı bulurken vatandaşını yoksulluk, hatta açlık sınırının altındaki maaşlara mahkum etti” dedi.

ŞEKER FABRİKASI UÇUP GİTTİ

Erzurum 2. Organize Sanayii Bölgesi’ne söz verildiği halde yeni fabrikaların kurulmadığını belirten Erbakan, “Referandum öncesinde Erzurum’a 2. Organize sanayii bölgesi yapıldı. Bazılarının dediğine göre 20-30 tane bazılarının dediğine göre 50-60 tane yeni fabrikanın burada faaliyet göstereceği söylendi. Erzurumlular bu boş lafları konuşan umut tacirlerini izlerken 1956’dan beri bacası tüten Erzurum Şeker Fabrikası ellerinden kayıp gitti. Erzurum ve Erzincan şeker fabrikaları bir tanesini alana diğeri bedava mantığı ile uçup gitti. 2. OSB bölgesinde bacalar tüttü de Erzurumlular mı görmediler?” ifadelerini kullandı.

HIZLI TREN VE CAT 3

Erbakan’ın gündeminde hızlı tren projesi ve Erzurum Havalimanı da vardı. Erbakan şunları söyledi; “Erzurumlular 17 seneden beri her seçimde mevcut iktidara en güçlü desteği verdiler. Erzurum’a kadar gelecek olan hızlı tren 10 senede Sivas’a bile gelemedi. Sadece üç haftada faize verdikleri para kadar kaynağı bulup da şu hızlı treni Erzurum’a getiremediler. Erzurum Havalimanı’na kışın 7 ay sis yüzünden uçaklar inmiyor. Uçaklar Trabzon’a gidiyor. Erzurumlular kara yoluna mahkum ediliyor. Palandöken’deki kış turizmi uçuş garantisi olmadığı için bir türlü gelişmiyor. Palandöken’ yeterli turist gelmiyor. CAT 3 sistemi diye özel bir sistemi havalimanına koyacağız dediler. Aradan yıllar geçti, ses seda yok.”

HAVA KİRLİĞİNİN NEDENİ KÖMÜRLER

Kentteki hava kirliliğinin nedeninin sosyal yardım kömürleri olduğunu dile getiren Erbakan, “Sosyal yardımın 50 bin aileye dağıttığı 100 bin ton kömür. Erzurum’daki hava kirliliğinin tek nedeni. Çoluğu, çocuğu zehirleyen devletin kendi eliyle dağıttığı 100 bin ton kömürdür. Bu zehirlenme konusunda 17 seneden beri bir tane yetkili en ufak bir adım attı mı? Erzurum’daki fakir fukaraya nitelikli doğalgaz vermeyi neden aklınıza getirmiyorsunuz? Bir yandan her sene kendi eliyle dağıttığı kömürle Erzurumluyu zehirliyor arkasından gidiyor araç içinde sigara içti diye vatandaşa ceza kesiyor. Güler misin ağlar mısın? Sizin derdiniz hazineye para tahsilatı yapmak. Erzurum üreten değil borçlanarak tüketen bir şehir haline geldi” diye kaydetti.

CUMHURBAŞKANINI PARTİSİNE DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında AK Parti yerine yanlışlıkla Refah Partisi demesine de yorum yapan Erbakan şöyle konuştu; “Dün yaşadığımız bir sürprizle ilgili de birkaç kelam etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız dünkü konuşmasında birden biri bizim Refah Partimizin ismini zikretti. 20 seneden beri adını ağzına bir kere bile almadığı Refah Partisi’ni 20 senenin sonunda ağzına alıyorsa bu biliniz ki Yeniden Refah Partimizin eseridir. Akılda olmayan dile yansımaz. Zihinde olmayan kelimelere dökülmez. Bütün engellemelere, medya ambargosuna rağmen Refah Partimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın lügatında yer buluyorsa teşkilatlarımızı tebrik etmek gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı aklından, zihninden bir türlü çıkaramadığı Yeniden Refah partimize davet etmek gerekiyor.”

adminadmin