Güncel
Giriş Tarihi : 11-09-2014 15:57   Güncelleme : 11-09-2014 15:57

Fatsa'da obeziteye dikkat çekildi

ORDU (AA) - Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi, "Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim ve Huzurlu Yaşayalım" slagonuyla fiziksel aktiviteyi artırmak için vatandaşları bilgilendirdi

Fatsa'da obeziteye dikkat çekildi

ORDU (AA) - Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi, "Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim ve Huzurlu Yaşayalım" slagonuyla fiziksel aktiviteyi artırmak için vatandaşları bilgilendirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantta fiziksel aktivitenin azlığı ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ve osteoporoz hastalıklarına karşı vatandaşlar bilgilendirildi, adım ölçer dağıtıldı.

Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Işıl Aralan, yaptığı açıklamada, vatandaşları dengeli beslenmeye ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek için stant açtıklarını söyledi.

Vatandaşlara broşür ve adım sayar dağıttıklarını vurgulayan Aralan, "Sağlık bir yaşamın sırrı günlük 10 bin adımdan geçiyor. Toplum sağlığı merkezimizde obezite birimi kuruldu. Kilosu fazla olan vatandaşlarımızı bu birime yönlendiriyoruz" dedi.

adminadmin