Sağlık
Giriş Tarihi : 19-12-2019 15:38   Güncelleme : 19-12-2019 15:38

Fazla kilolarınızdan mide botoksu ile kurtulun!

Büyük Anadolu Hastanesi Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş, mide botoksu ile fazla kilolardan kurtulmanın mümkün olduğunu belirterek, uygulamanın ideal kiloya ulaştırdığını, yaşam kalitesinde olumlu yönde önemli farklar oluşturduğunu söyledi.

Fazla kilolarınızdan mide botoksu ile kurtulun!

Vücuttaki yağ miktarının, sağlığı bozacak düzeyde artmasına fazla kilo, şişmanlık ya da tıp diliyle obezite olarak adlandırıldığını belirten Büyük Anadolu Hastanesi Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş, "Aşırı derecede şişmanlığa yol açan nedenlerin başında aşırı gıda tüketimi ve hareketsiz yaşam geliyor. Şişmanlık, insanda pek çok hastalığın gelişmesine de neden olmaktadır. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, kan yağlarında yükseklik, felç, bu hastalıklardan bazılarıdır.  Fazla kilolu veya obez olmak kolon, göğüs, rahim ve safra kesesi kanserleri için riskinizi yükseltir.
Bu sorunlardan kurtulmanın ilk adımı da, fazla kilolardan kurtulmaktır. Bu anlamda yine doktorunuzun kontrolünde yapılan diyet ve spor etkili olacaktır. Fakat daha ileride seviye de yaşanan obez hastalığında cerrahi yönteme de başvurulabiliyor.

DİYET, SPOR YETERSİZ İSE CERRAHİ YÖNTEM UYGULANABİLİR
Mide Botoksu ile Fazla Kilolardan Kurtulmak Mümkün. Yaklaşık 10 ile 15 dakika arası zamanda yapılmaktadır. Bu işlemi yapılacak kişinin bu uygulamaya uygun olup olmadığı öncelikle yapılan tetkiklerinden sonra anlaşılmaktadır. Bu yüzden öncelikle kişi uzman bir doktor gözetiminde bu uygulamaya uygun olup olmadığına bakılmaktadır.
Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Merkezi'mizde elin ellerde son teknolojik sağlık ekipmanları ile başka şehire gitmeden ilimizde tedavi olma imkanı bulabilirsiniz. Bugüne kadar yüzlerce hastamıza şifa olduk, onlarla bir aile gibiyiz. Yıllar önce ameliyat ettiğim hastalarımızla bile iletişim halindeyiz, hastalarımızı yakından takip ediyor, süreçlerini kontrol altında tutuyoruz. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişileri aydınlatıcı bilgiler vermek üzere merkezimize bekliyoruz " diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin