Gündem
Giriş Tarihi : 21-01-2014 11:08   Güncelleme : 21-01-2014 11:08

FETHULLAH GÜLEN WALL STREET JURNAL’E KONUŞTU!

Günlerdir susan ve ne diyeceği merak edilen Fethullah Gülen gündemle ilgili değerlendirmede bulundu. 17 Aralık operasyonundan bu yana zaman zaman sohbetleri yayınlanan Gülen, ilk kez röportaj verdi.

FETHULLAH GÜLEN WALL STREET JURNAL’E KONUŞTU!
Hafta sonu Amerika'nın Sesi radyosuna röportaj vermek istemediği haberleriyle öne çıkan Fethullah Gülen, Wall Street Journal'a özel bazı açıklamalar yaptı.

WSJ Gülen'in sözlerini "Batı ülkelerinin çalkantılı bir bölgede en büyük müttefiki olan Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını etkileyebilecek kesin ayrılık sinyalleri" olarak nitelendirdi. Haber gazetenin İngilizce ve Türkçe internet sitelerinde yer aldı.

"ERDOĞAN REFORM YOLUNDAN AYRILDI"

Wall Street Journal Gülen'in e-posta yoluyla yaptığı açıklamalarında "Erdoğan reform yolundan ayrıldı" ifadelerini başlığa çekti.

17 ARALIK'TAN SONRA İLK RÖPORTAJ

Habere göre, 17 Aralık'ta soruşturmanın başlamasından bu yana ilk defa böyle açıklamalarda bulunan Gülen, "Türk halkı, son iki yıldır demokratik sürecin tersine dönmüş olmasından dolayı üzüntülü" ifadelerini kullandı.

Gülen, "İdeoloji, sempati veya dünya görüşüne göre yapılan tasfiyeler, şimdiki hükümetin sonlandırmaya söz verdiği geçmişin uygulamalarıydı" dedi.

ALTERNATİF OLUŞUMA SICAK BAKTI, CHP'YE HAYIR DEMEDİ

Joe Parkinson ve Ayla Albayrak imzalı haberde şu yorum ve ifadeler dikkat çekti:

*Fethullah Gülen Hizmet hareketinin, ya da dışarıda Cemaat diye anılan bu yapılanmanın, AK Parti'ye siyasi bir alternatifin oluşmasına sıcak baktığına işaret etti. Öte yandan Gülen, hareketinin CHP'ye destek verebileceği söylentilerini yalanlamadı.

*"Fırsatlar geldiğinde Cemaat üyeleri tıpkı diğer vatandaşlar gibi seçimlerini değerler üzerinden yapacaktır" diyen Gülen, açıklamalarına "İnsanlar seçimlerini öz değerlerini paylaşanlarla aynı doğrultuda yapabilirler" diye devam etti.

*Gülen'in AK Parti ile yolları ayırma kararı ekonomik istikrarın yükseldiği, yaşam standartlarının arttığı ve Ankara'nın etkisinin daha fazla hissedildiği 10 yıldan uzun bir sürenin ardından AK Parti ile olan İslami kökenli koalisyonda yaşanan gevşemenin göstergesi olarak görülüyor.
Kaynak: hürriyet
adminadmin