Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-12-2016 12:06   Güncelleme : 26-03-2024 12:05

Fethullah Gülen’in Samsunlu Avukatı Cem Şenocak İçin 15 Yıl Hapis İstendi!

Samsun Cumhuriyet Savcılığı, FETÖ'nün kasası olduğu değerlendirilen ve kasasında 800 milyon TL ele geçirildiği iddia edilen Avukat Fevzi Cem Şenocak’ın ‘terör örgütü yöneticiliğinden ve bu örgüte finans sağlamaktan yargılanmasını istedi

Fethullah Gülen’in Samsunlu Avukatı Cem Şenocak İçin 15 Yıl Hapis İstendi!

Samsun Haber - Samsun Cumhuriyet Savcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Avukat Fevzi Cem Şenocak'ın da aralarında bulunduğu, 23'ü avukat toplam 26 FETÖ zanlısıyla ilgili iddianamesini tamamladı.

İDDİANAME 82 SAYFA

Bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan ve Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan 82 sayfalık savcılık iddianamesinde, halen 12'si tutuklu bulunan zanlılardan Şenocak Hukuk Bürosu sahibi Avukat Fevzi Cem Şenocak'ın, 'silahlı terör örgütü yöneticisi' olduğu öne sürüldü. İddianamede Şenocak'ın Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesinin 1. fıkrası kapsamında silahlı terör örgütü yöneticiliğinden 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

TERÖRİZMİ FİNANSE ETTİ SUÇLAMASI

İddianamede, Şenocak hakkında ayrıca terör örgütüne maddi kaynak sağlamak ve ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet’ suçundan da cezalandırılması talep edildi. Söz konusu kanuna göre; suç olarak düzenlenen fiillerin gerçekleştirilmesinde tümüyle veya kısmen kullanılması amacıyla veya kullanılacağını bilerek ve isteyerek belli bir fiille ilişkilendirilmeden dahi bir teröriste veya terör örgütlerine fon sağlayan veya toplayan kişi hakkında, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. İddianamede ayrıca Avukat Cem Şenocak'ın bu kanuna göre tüm malvarlığının da dondurulması istendi.

FETÖ’NÜN AVUKATI İDDİASI

Hatırlanacağı gibi Avukat Fevzi Cem Şenocak’ın gözaltına alınması sırasında banka hesabında 800 milyon lira olduğu iddiaları ortaya atılmış ancak bu iddia Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca doğrulanmamıştı. FETÖ’nün en büyük kasalarından biri olduğu iddia edilen Fevzi Cem Şenocak, Fethullah Gülen’in avukatlığını yapıyordu. Şenocak'ın FETÖ'ye yakın işadamları ve birçok şirketin hukuk işlemlerini yürüttüğü de öne sürülmüştü.

BARO ABLASI DA ‘YÖNETİCİ’ İDDİASI

Samsun Cumhuriyet Savcılığı’nın iddianamesinde, Avukat Cem Şenocak ile birlikte Samsun Barosu'ndaki kadın avukatların ablalığını yaptığı iddia edilen Psikolog Elmas Çakan'ın da silahlı terör örgütü yöneticisi suçlamasıyla yargılanması istendi. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, Çakan'ın silahlı örgüt kurmak ve yönetmek suçlamasıyla, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

KARDEŞ ŞENOCAK’A ÖRGÜT ÜYESİ SUÇLAMASI

Savcılık iddianamesinde, Şenocak ve Elmas Çakan’ın dışındaki 10’u tutuklu 16 kişinin ise silahlı terör örgütü üyesi olmaktan cezalandırılmaları istendi. Çoğunluğu avukat olan bu zanlıların, Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesinin ikinci fıkrasına istinaden 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede, Cem Şenocak’ın kardeşi da bu zanlılarla birlikte silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak.

gazetegercek.com.tr - Gülsüm ATİK

adminadmin