Gündem
Giriş Tarihi : 26-08-2016 09:26   Güncelleme : 26-08-2016 09:26

Fetö İstedi Pkk Saldırdı

Star’ın darbe girişiminden hemen sonra yazdığı hain plan devreye sokuldu. CHP liderine Artvin’de roketle suikast girişimi son anda engellendi.

Fetö İstedi Pkk Saldırdı

Terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ‘iç savaş’ çıkarmak için B planını devreye sokan ‘üst akıl’, Türkiye’ye yönelik saldırılarının 4. aşaması olan suikast saldırılarını dün Artvin’de devreye soktu. Bu kez piyon PKK, hedef ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Konvoy güvenliğini sağlayan askerlerden birinin şehit olup ikisinin yaralanmasıyla püskürtülen saldırıda, Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu aracın roket atarla havaya uçurulması son anda engellendi. Kılıçdaroğlu “Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. PKK-FETÖ ve DAEŞ hepsine karşıyız” derken, Başbakan Yıldırım saldırı için “Suikast” değerlendirmesi yaptı.

1 ASKER ŞEHİT

Saldırı dün Artvin’de oldu. Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin Şavşat’tan Ardanuç’a  gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında silah sesleri yükseldi. Öncü güvenlik aracı, ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Askerlerin o noktaya yoğunlaştığı sırada ateş açıldı. Dağlık alanda mevzide saklanan teröristler yol taramasını sağlayan 3 askeri araca ateş açtı. 1’i ağır 3 asker yaralandı. Saldırının ardından çatışma çıktı. Ağır silahlı özel harekat timleri de çatışmaya katıldı. Tam o sırada Kılıçdaroğlu’nun konvoyu ateş hattının ortasında kaldı. Teyakkuza geçen güvenlik güçleri yolu kesti. Konvoy durduruldu ve Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet, zırhlı araçla güvenli bölgeye alındı. Çatışmada biri başından vurulan 3 yaralı asker hastaneye kaldırıldı. Er Fatih Çaybaşı,  tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.  

Çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan PKK’nın Karadeniz’e açılma planında yer alan teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı. Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada “sağlık durumu”nun iyi olduğunu belirtti.Bir süre sonra saldırının ayrıntıları netleşti. CHP liderinin geçiş güzergahına puru kuran PKK’lıların, konvoya roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemek istedikleri ortaya çıktı. Eğer teröristler fark edilmeseydi Kılıçdaroğlu’nu taşıyan araç havaya uçurulacaktı. Saldırıyla ilgili resmi açıklama İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan geldi. Saldırıyı kesin olarak PKK’nın yaptığını açıklayan Ala, “Bu saldırı tüm ülkeye yapılmıştır. Kendisiyle telefonla görüştüm. Büyük bir üzüntü duyduğumuz bildirdik. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca operasyon başladı. İlk saldırı CHP konvoyunu korumakla görevli askeri araca yapıldı. CHP konvoyuna yapılmış bir saldırıdır. Hepimize yapılmış sayarız” dedi.

Saldırının ardından bölgeden uzaklaştırılan Kılıçdaroğlu önce karayolları binasına ardından ‘sızma’ ihtimali üzerine ‘zırhlı araçla’ Şavşat Kaymakamlığı’na getirildi.

ERDOĞAN: GEÇMİŞ OLSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, ölümden dönen Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. Yaşananlarla ilgili bilgi alan Erdoğan ve Yıldırım, CHP liderine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, “Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı alçak terörist saldırıdır. Suikastı azmettiren geri plandaki alçaklar Türkiye’nin birliğine zarar veremez. Birliğimize pusu kuranlar müstahak oldukları cezayı alacaklar” diye konuştu. AK Parti heyeti de CHP Genel Merkezi’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,“Türk milleti asla yılmayacak, bu çapulculara pabuç bırakmayacak" ifadesini kullandı.

KOD ADI ‘TARIK’

Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi: “Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı.  Allah’ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık.   Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim. PKK-FETÖ ve DAEŞ. Hepsine karşı duruyoruz.”

Olayla ilgili önemli ipuçlarına ulaşan güvenlik güçleri saldırıyı 20 yıldır örgüt içinde faaliyet gösteren Artvin nüfusuna kayıtlı “Tarık” kod adlı teröristin yönettiğini belirledi.

Darbe bitmedi

STAR, O DÖRT AŞAMAYI DUYURMUŞTU

Artvin’deki saldırı, darbe girişiminin ardından tehlikenin geçmediğini bir kez daha gösterdi. STAR bir ay önce duyurmuştu. İstihbarat kaynakları, darbecilerin tek basamaklı bir eylem yapmadığının altını çizmiş, cuntanın 4 aşamalı eylem planı yaptığını vurgulanmıştı. İlk aşama korku ve kaos, ikinci aşama TSK içine nifak oluşturmak, üçüncü aşama intihar eylemleri ve 4. aşama suikastlardı. Son aşamada siyasetçiler, sanatçılar, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve gazeteciler hedef olacak guruplar arasında yer alıyordu. Kılıçdaroğlu suikast girişimi de bu kapsamdaydı.

BABAHAN’A TWEET GÖZALTISI

FETÖ’nün en fanatik tetikçilerinden, Bugün Gazetesi eski yazarı Ergun Babahan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik başarısız suikast girişiminin hemen ardından tehditler savurdu. Babahan’ın itiraf gibi tweetinde “Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç” denildi. Darbe girişiminde önce yurtdışına kaçan Babahan’ın  büyük tepki çeken tweeti nedeniyle hakkında gözaltı kararı verildi.

PKK ZANLISINA CHP’Lİ TANRIKULU DESTEK VERDİ

PKK’nın propagandasının yapıldığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Eren Keskin, avukatıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gitti. İfadesi alınan Keskin tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu arada CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Keskin’e destek vermek için adliyeye gitti. Tanrıkulu’nun PKK’ya destek vermesi parti içinde büyük tepkilere yol açtı.

adminadmin