Gündem
Giriş Tarihi : 20-10-2016 10:42   Güncelleme : 20-10-2016 10:42

Fetö İtirafçısı Savcı: Bylock’la Bilgi Sızdırdım

FETÖ itirafçısı savcı Y.D.: Kendini HSYK müfettişi olarak tanıtan bir kişi benimle buluşup ByLock'u telefonuma yükledi. HSYK seçimleri hakkında bu programla ona bilgi gönderdim

Fetö İtirafçısı Savcı: Bylock’la Bilgi Sızdırdım

FETÖ itirafçısı savcı M.Ç.: FETÖ evlerinde kalırken Fetullah Gülen videoları izlerdik. Örgüt bizim irademizi çaldı. ByLock programını telefonuma üçüncü bir şahıs yüklemiş olabilir

Hâkim-savcılara yönelik ByLock operasyonunda İstanbul'da gözaltına alınan 2 itirafçı savcının ifadelerine SABAH ulaştı. Adli kontrol ile serbest bırakılan 2 savcı, FETÖ ile irtibatlarını ve ByLock ile nasıl tanıştıklarını anlattı.

 Anadolu Cumhuriyet savcısı Y.D.: 2007'de mesleğe başladım. 2011'e kadar Bartın'da çalıştım. Dicle ve Malkara savcılığı yaptım. Malkara'da görevliyken 2014 HSYK seçimleri öncesinde, HSYK müfettişi olduğunu söyleyen bir kişi aradı. Görüşmek istediğini belirtti. İlçedeki Bahar Restoran'da buluştuk. Bana HSYK seçimlerinin çok önemli olduğunu, FETÖ için çalıştıklarını ve yükselmem için bağımsız adaylara oy vermem gerektiğini söyledi. Adının Ekrem olduğunu söyledi. Hatta görüşme sırasında müfettiş değil avukat olduğunu açıkladı. Yemek sırasında rahat iletişim kurabilmemiz için ByLock'u telefonuma yüklememi istedi. Hatta "Ver ben yükleyeyim" diyerek telefonu elimden aldı. Programın 7-8 haneli bir şifresi ve kullanıcı adı vardı.

MÜFETTİŞ DEĞİL FETÖ ABİSİ ...

Şahıs döndükten sonra Malkara ve Tekirdağ'daki HSYK seçim çalışmalarıyla ilgili bazı bilgileri kendisiyle paylaştım. Bir pazar günü beni İstanbul'a davet etti. Beni Halkalı'da Nükleer Araştırma Merkezi civarında bir eve götürdü. Burada HSYK seçimleriyle ilgili bilgi verdim. HSYK seçimlerinden sonra bu sistemi telefondan sildim. Geçen hafta da telefonum kırıldığı için değiştirdim." Savcı Y.D.'nin İstanbul'da buluştuğunu belirttiği A.S.'ye ulaşan İstanbul Başsavcılığı, şahsın avukat değil FEM Dershanesi öğretmeni olduğunu belirledi. Sivas'ta gözaltına alınan A.S., İstanbul'da sorguya alındı.

 Cumhuriyet Savcısı M.Ç.: 2011- 2013 yıllarında Ankara'da staj yaptım. Gülen evlerinde bu dönemde kalmaya başladım. İ.C. ve R.B. isimli öğretmen ve stajyer savcı ile aynı evde kalıyordum. Gülen videoları izliyorduk. Haftada bir gün A.D. isimli abi gelir videolarla ilgili yorumlar yapardık.

'İRADEMİ KAYBETTİM'

Kura çektikten sonra ben evden ayrıldım. Meslekte ilerledikçe irademi kaybettiğimi fark ettim. Bu sohbetleri sorgulamaya başladım. 2015'ten sonra ise bağımı kopartmaya çalıştım. ByLock'u telefonuma kimin yüklediğini bilmiyorum. Toplantılara girerken cep telefonlarını oda dışında bırakırdık. Bu esnada üçüncü bir şahıs tarafından yüklenmiş olabilir.

Sabah

adminadmin