Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-07-2016 09:06   Güncelleme : 26-07-2016 09:06

FETÖ Savcısı Kaplan'dan Galip Öztürk'e İtiraf Mektubu

Balyoz davası savcılarından Hüseyin Kaplan, bir dönem himmet vermediği için FETÖ'nün hedef aldığı işadamı galip Öztürk'e bir pişmanlık mektubu yazdı. Galip Öztürk'ün kuzeni ile evli olan Kaplan, eşini ve çocuklarını Öztürk'e emanet ettiğini söyleyerek, helallik istedi.

FETÖ Savcısı Kaplan'dan Galip Öztürk'e İtiraf Mektubu

FETÖ-PDY tarafından kurulan kumpaslar sonucunda çeşitli hapis cezalarına çarptırılan ve yurt dışında bulunan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, cinayete azmettirmekten, çete kurmaya kadar pek çok suçlamayla yargılandı. 25 Aralık darbe girişiminin savcısı Muammer Akkaş'ın hazırladığı iddianame ile suçlanan Öztürk'e son sürpriz, Balyoz davası savcılarından Hüseyin Kaplan'dan gelen bir mektup oldu. Öztürk'ün kuzeni ile evli olan Kaplan mektubuna "Sevgili Galip abi, zamanın sizi haklı çıkarmasının derin üzüntüsü içinde, bu mektubu kaçak bir terörist olarak yazıyorum" cümleleriyle başladı.

İŞİN BURAYA GELECEĞİNİ DÜŞÜNEMEDİM

Kaplan dilekçesine şöyle devam etti: "Bana bir gün 'tutuklanacaksın' dediğinde işin bu mecralara geleceğini hiç düşünmemiştim. Ben hep insanlara inandım. En son halkına ve polisine kurşun sıkan bir yapıyla birlikte olmak gibi bir suçlamayla kaçıyorum. Size muhalif düşüncelerim olsa da böyle bir yapıyla ne maddi ne de manevi bir bağım olamaz. Reddediyorum. Olsaydı sonlandırırdım. İnsanlığa, millete, hele kendi milletine haince kıyan böyle bir olayı tasvip etmem ancak insanlıktan çıkmama bağlıdır. İnsanlıktan çıkmadım ve çıkmamakta azimliyim. Geçmişte girmiş olduğum davalardan dolayı hakkımda işlem yapılsaydı bir şey diyemezdim. Ancak böyle hain bir yapıyla anılmak damarlarımı donduruyor. Kabul edemiyorum."

ARTIK BİR ÖLÜYÜM

Savcı Kaplan mektubunu şöyle tamamladı: "Gelip abi benim insanlara bakışımı en iyi siz bilirsiniz. Çünkü en zor anınızda benim kısmen güçlü göründüğüm bir zamanı yaşadınız. Hala aynı yer ve konumdayım. Abi kendimi artık bir ölü olarak kabul ediyorum. Sizden istirhamım benim varsa kusurlarımı unutarak çocuklarıma sahip çıkmanızdır. Bu yazıyı utanarak, sıkılarak ve mahcubiyetle yazıyorum. Ama sizin zorda kalanlara sırtını dönmeyen bir yapınız olduğunu biliyorum. Yeğenleriniz olan kızlarım ve kuzeniniz olan eşim önce Allah'a, sonra size emanet ediyorum. Hakkınız helal et. Sevgi ve hürmetle istirham ederim. Enişteniz Hüseyin Kaplan."

Sabah

 

adminadmin