Analiz
Giriş Tarihi : 11-04-2018 10:46   Güncelleme : 08-05-2018 00:45

FETÖ Ve Altın Nesil 1

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 70’li yıllardan itibaren insan kaynağını "eğitim" alanındaki çalışmalarıyla sağladı.

FETÖ Ve Altın Nesil 1

Yurtları, dershaneleri ve okulları vasıtasıyla ülke çapında yaygın bir örgütlenme olanağı buldu. Dünyadaki örgütlenmesini de yine "eğitim" alanını kullanarak yaptı. FETÖ, hem Türkiye’de hem dünyada ağına düşürdüğü gençlere, "Altın Nesil" adını verdi. 40 yılı aşkın süre boyunca FETÖ'nün devşirdiği bu gençler, şimdi nerelerde ve neler yapıyor? FETÖMONİTÖR olarak bu sorunun peşine düştük ve cevap bulmaya çalıştık...

ÜÇ YÜZ BİNDEN FAZLA KİŞİYE FETÖ SORGUSU

Öncelikle resmi rakamlara dayanarak Türkiye’de FETÖ’nün bilançosuna bir bakalım; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın 31 Ocak 2018 günü TBMM İçişleri Komisyonu toplantısında açıkladığı verilere göre, Türkiye’de 214 bin 442 kişi FETÖ şüphelisi. 90 bin 166 kişinin FETÖ suçlamasıyla mahkemede yargılanması devam ediyor. Mahkemede yargılanan 90 bin 166 sanıktan 24 bin 660'ı tutuklu durumda. 

TÜRKİYE’DEN DEVŞİRİLİP YURTDIŞINA GÖTÜRÜLEN "ALTIN NESİL"

Bu kişiler hakkında yargılama neticesinde karar verilecek. 300 bin şüphelinin kişisel analizi muhakkak ki devletin ilgili kurumlarınca yapılmaktadır. İlişki ağı adım adım çözümlenmektedir. FETÖ, 15 Temmuz darbe girişimine kadar yuvalandığı devlet kurumlarından sökülüp atılmaktadır. Bu aşamada ciddi oranda olumlu sonuç elde edilmiş, FETÖ'cüler açığa çıkarılmıştır.  FETÖMONİTÖR olarak FETÖ'nün eğittiği ve yurt dışına gönderdiği ya da bilim dünyasına sızdırdığı "Altın Nesil" dosyasını açıyoruz. FETÖ, Türkiye Cumhuriyeti topraklarından devşirerek uluslararası kurum ve şirketlere yerleştirdiği "beyinleri" aracılığıyla faaliyetlerine devam ediyor. FETÖ, bu "beyinleri" okul sıralarında tespit etti ve kariyerlerini sinsice planlandı. 

ÖRGÜTÜN TEMELLERİ YAMANLAR KOLEJİ’NDE ATILDI

2015 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan KPSS iddianamesinde, FETÖ’nün temellerinin atıldığı karargâhın İzmir’deki Yamanlar Koleji olduğu tespit edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 KPSS'deki soru hırsızlığına ilişkin hazırlanan bin 500 sayfalık iddianamede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ilk kuruluş aşamasında Fetullah Gülen'in örgütün yapılanması aşamasında izlediği yöntemler, yaptığı gizli toplantılara da yer verildi.  İddianamede yer alan üst düzey bir yetkilinin ifadesinde Gülen'in yaptığı toplantılara ait bilgiler yer aldı. İfadede, 1988 - 1990 yıllarında Yamanlar Koleji'nden mezun olan ve kaymakam, hakim, rütbeli emniyet görevlisi ve rütbeli asker olarak görev yapan isimlerin Fetullah Gülen ile gizli bir görüşme yaptığı belirtildi. Bu toplantıların ardından örgütlenmenin ortaya çıkmaya başladığına dikkat çekilen ifadede, daha sonra ise Gülen'in özel bir ekip kurmaya çalışıp devlete bağlı insanları kendine bağlı hale getirmeye çalıştığına vurgu yapıldı. Gülen'in gizli toplantılarda kamu görevlilerine yaptıkları işlerin içeriği ve iş arkadaşlarıyla ilgili istihbari bilgi toplamalarını ve bunları yazılı notlara dönüştürerek kendisine iletmeleri talimatı verdiği belirtildi.

YAMANLAR KOLEJİ’NDE TOPLANAN PARALAR

FETÖ’nün temellerinin Yamanlar Koleji’nde atıldığının bir başka itirafı da Antalyalı bir işadamından geldi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ kapsamında 92 kişi hakkında hazırladığı idianameyi Ocak 2017’de tamamladı. Mahkemece kabul edilen iddianamede ifadesi yeralan iş adamı R.Y, örgütün gerçek yüzünü 20 yıl sonra fark ettiğini savunarak, dini duygularını istismar ettiği gerekçesiyle örgütün elebaşı Fetullah Gülen'den şikayetçi oldu. İfadesinde uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra Antalya'ya yerleştiğini belirten R.Y, burada örgütün il sorumlusu olduğunu sonradan öğrendiği Mustafa Yeşil ile tanıştığını ve bir süre sonra örgütün düzenlediği toplantılara katıldığını bildirdi. R.Y, 20 yıl boyunca düzenlenen tüm toplantıların "Rasanet Vakfı"nın çalışanları tarafından organize edildiğini anlattı. İş adamı, yılda iki kez düzenlenen "himmet" toplantılarından birinin dini duyguların yoğun yaşandığı Ramazan ayı içinde yapıldığına dikkati çekti. İzmir'deki Yamanlar Koleji'nde Fetullah Gülen'in sohbetine katıldığını belirten R.Y, İzmir'den döndükten sonra örgüte yardımda bulunmaya başladığını aktardı. R.Y, "Almanya'dan döndükten sonra malımın zekatını Allah rızası için cemaate öğrenci bursu olarak verdim. 1994 yılından 2015 yılına kadar geçen süre içinde yaptığım hesaba göre verdiğim para yaklaşık 2 milyon 400 bin lira civarındadır." ifadesini kullandı.

TWITTER, FACEBOOK, GOOGLE, MICROSOFT, EBAY VE LINKEDIN’DEKİ FETÖCÜLER

 Hiç kuşkusuz her aile, evladının başarılı olmasını ister. İyi bir eğitim için FETÖ’nün eğitim kurumlarına gidenler ile örgüt bilinciyle hareket edenler arasında temel bir fark var. FETÖ, denetimindeki öğrencilerin kariyerini adım adım planladı. Bu öğrencilere sınav sorularının verilmesi dâhil olmak üzere, devlet kurumlarına sızdırılacak öğrencilere verilen özel eğitimlere kadar her detayla ilgilendi. Daha okul sıralarında tespit ettiği başarılı öğrencileri kazanmak ve beynini yıkamak için tüm olanaklarını seferber etti. Örgütün hiyerarşisi içinde olanlar Türkiye’nin ve dünyanın hatırı sayılır kurumlarına yerleştirildi.  Bu gerçeği kapatılan Samanyolu Eğitim Kurumlarının Genel Müdürü olan Hakan Yılmaz 2012 yılında verdiği bir röportajda şu sözlerle itiraf etti, "Samanyolu Eğitim Kurumları olarak her yıl ÖSS ve Bilim Olimpiyatları'nda elde ettiği başarılarla Türkiye'nin eğitim düzeyine ve bilimsel gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Dünyanın en başarılı üniversitelerine öğrenci gönderiyoruz. Bununla birlikte Facebook, Google, Microsoft, Ebay, Linkedln gibi dünya devi şirketlerde de birçok Samanyolu Koleji mezunu görev yapıyor." 

NASA’DAKİ ABD VATANDAŞI FETÖ'CÜ

FETÖ’nün en önemli karargâhlarından olan ve kapatılan Fatih Üniversitesi mezunu, NASA çalışanı Serkan Gölge hakkında ise 9 Şubat 2018’de Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde mahkûmiyet kararı çıktı. Serkan Gölge’nin FETÖ’den mahkûm olmasına ilk tepki Amerika’dan geldi. Çünkü Serkan Gölge, aynı zamanda Amerikan vatandaşıydı. ABD, vatandaşı Gölge’nin FETÖ’den mahkum olmasından dolayı Türkiye’ye tepki gösterildi.  ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin Amerikan vatandaşı Serkan Gölge'nin 8 Şubat tarihinde mahkum edilmesinden derin kaygı duyduğunu söylerken, "Bu davayı ve OHAL altında yargı süreci devam eden diğer Amerikan vatandaşlarına ilişkin, yargı bağımsızlığı, kişinin adil yargılanma hakkı da dahil olmak üzere Türk anayasasıyla teminat altına alınmış haklarla ilgili ciddi kaygılara yol açan diğer davaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye'ye seyahat eden ya da Türkiye'de yaşayan Amerikan vatandaşlarının güvenliği, bizim için bir endişe kaynağı olmayı sürdürmektedir" ifadesini kullandı. Gölge, dershane sıralarında FETÖ’yle tanıştığını itiraf ediyor. 2002’de FETÖ’nün üniversitelerinden Fatih Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun olmuş. Houston’da yaşayan Gölge, doktorasını ABD’nin Old Dominion Üniversitesi’nden 2010 yılında almış. 3 yıl Kuzey Carolina Central Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra 2013 yılında NASA Johnson Uzay Merkezi’nde çalışmaya başlamış. 

ABD VATANDAŞI OLMAK İÇİN YALVARAN NBA’Lİ FETÖ'CÜ

FETÖ’nün eğitim kurumlarından Samanyolu Koleji’nden mezun olduktan sonra kariyerine Amerika’da devem eden diğer bir isim ise Enes Kanter. Amerikan basket ligi NBA’de oynayan Kanter, dönemin militan FETÖ’cü savcılarından Zekeriya Öz’le çektirdiği fotoğrafla hafızalara kazındı. Ailesini de ret eden Kanter, terörist başı Gülen’e aşk duyduğunu her fırsatta dile getirdi. 23 Mayıs 2017’de New York’taki NBA Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Romanya'da pasaportuna el konulduğunu açıkladı. FETÖ’cü Kanter, "Şu an ülkem yok. Amerikan vatandaşı olmaya çalışıyorum. Yeşil kartım var. İşlemler biraz daha hızlanacak mı göreceğiz" dedi. Her fırsatta Türkiye’yi kötüleme çabasında olan, hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten ve FETÖ örgüt üyeliğinden davalar açılan Kanter, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye ayak basmadı. 2013 yılında, mezun olduğu Samanyolu Yüksel Sarıkaya ve Nurettin Topçu İlköğretim okullarını ziyaret etti. Bu okullara ve Gülen’e olan bağlılığını Amerika’da her fırsat bulduğu ortamda dile getirdi. NBA’de New York Knicks’te forma giyen Kanter, forma numarasının "0" olmasını ise şu sözlerle açıkladı, "Annem bana her zaman hayatta ‘sıfır’ olmak gerektiğini ve kendini öyle görmen lazım dedi ben de bu sırt formasını aldım." 

FETÖ’NÜN YETİŞTİRİP TÜBİTAK’A SIZDIRDIĞI "MOR BEYİN"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ’nün "Mor Beyin" yazılımıyla 11 bin 480 GSM numarası kullanıcısının ByLock IP'lerine yönlendirildiğinin belirlendiğini açıklamasının ardından bu konuda mağdurlar da tahliye olmuştu. FETÖ’nün "Mor Beyin" ile birçok kişiyi mağdur etme, süreci sulandırma ve kripto FETÖ’cüleri gizleme yönteminin arkasında FETÖ’nün eğitim kurumlarında yetiştirerek TÜBİTAK’a yerleştirdiği Kemalettin Cengiz Özbakırcı çıktı.   "Mor Beyin" yazılımını yapan isim aynı zamanda FETÖ firarisi olan eski TUBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı. 1981 Kayseri doğumlu olup 15 Temmuz'dan 3 gün önce yurt dışına kaçan ve Hollanda’da yaşadığı ifade edilen Erbakırcı’ya Yasin Alpen isimli bir yazılımcının da destek verdiği belirlendi. Yaklaşık iki yıldır FETÖ firarisi olduğu ifade edilen iki isim hakkında yakalama kararı mevcut. Bylock soruşturmasının 1 numaralı ismi Kemalettin Cengiz Erbakırcı, birçok FETÖ’cü gibi Samanyolu Eğitim Kurumları'nda eğitim gördü. 1996 yılında TÜBİTAK 4. Bilim Olimpiyatı'nda bilgisayar dalında üçüncülük elde etti. Android ve Java programcısı olan Erbakırcı, FETÖ firarisi Hasan Palaz'ın TÜBİTAK Bilgem ekibindendi. Namaz Vakitleri ve Kıble Pusulası TR uygulamalarını yazan Yasin Alpen ile aynı birimde çalıştı. Daha önce Telekulak operasyonunda da adı geçen Erbakırcı, 17/25 Aralık soruşturması sonrası 12.05.2014'te TÜBİTAK'tan istifa edip yurt dışına kaçtı. Erbakırcı, son olarak Hollanda’da görüldü. Ailesinden bir öğretmen de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

BİLİM OLİMPİYATLARI FETÖ ABLUKASINDA

FETÖ’nün yetiştirdiği özel öğrencileri TÜBİTAK’ın Olimpiyat yarışmalarına hazırlaması dikkat çekici. TÜBİTAK’ın Olimpiyat yarışmaları incelendiğinde FETÖ’nün bu yarışmalara ağırlık verdiği ve öğrencileri bu yarışmalar sayesinde kolayca yurtdışına gönderebildiği ve kritik kurum, kuruluşlara yerleştirebilmek için bu yarışmaları referans olarak kullandığı gözle görülür bir gerçek niteliğinde. Aşağıdaki tabloda, Türkiye’nin Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına katıldığı yıldan itibaren derece alan öğrencilerin branşlarına ve okullarına göre toplam madalya dağılımları görülmekte. En çok dereceye giren 14 okulu sıraladığımızda ise FETÖ’nün kapatılan 7 okulu listede yer almakta. Bilim Olimpiyatlarını etiket olarak kullanan FETÖ, eğitim kariyerini planladığı öğrencilerinin iş kariyerlerini de aynı şekilde planlıyor ve önemsiyor. 45 ülkede faaliyet gösteren Yamanlar Koleji Mezunlar Derneği, üyeleri aracılığıyla bulundukları ülkelerde FETÖ adına lobicilik faaliyetlerinden geri kalmıyor. 2011’deki Dernek Başkanı ve United Towers Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Kemal Tatar, 1994'te kurulan derneğin üyelerinin aktif çalışma yürüttüğünü belirterek o dönem "lobicilik faaliyeti" yapan bazı mezunlarını şöyle tanıttı:

FETÖ OKULLARINDAN MEZUN OLUP LOBİ FAALİYETİNDE BULUNAN BAZI İSİMLER 

Güneş Güngördü: Yeni Zelanda'da The University of Auckland'da kimya doktorası yapıyor. Yamanlar Koleji'ndeyken kimya olimpiyatçısı olan Güngördü, Yeni Zelanda'da Türkiye'nin fahri konsolosu gibi faaliyet gösteriyor. Pasifik ülkelerine oranla Türk nüfusunun az olduğu ülkede, EXPO 2020'nin İzmir'de düzenlenmesi için kulis yaparak birçok ziyaret gerçekleştiriyor. Güngördü, bu çerçevede Yeni Zelanda Başbakanı'nı da EXPO'ya destek istemek amacıyla ziyaret etti.  Mennan Elmacı: Güney Kore Pusan Devlet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi. 70 bin yabancı öğrenci arasından seçilen 15 fahri eğitim konsolosundan biri. Kore ile Türkiye arasında her alanda işbirliği sağlamak için çalışıyor. İzmir'in EXPO adaylığına katkıda bulunmak amacıyla Güney Kore Milli Eğitim Bakanı'nı ziyaret etti. 

Emre Demir: Derneğin Fransa temsilcisi. İzmir'in EXPO adaylığı için tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, iktidar partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) Strasbourg Milletvekili Jean-Phillipe Maurer ile görüştü. Maurer, aynı zamanda Türk-Fransız Parlamenter Dostluk Grubu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.  Abdullah Acar: Almanya'da Perakende mağaza yöneticisi, Berlin'de yaşıyor. Yamanlar'dan sonra Almanya'da ekonomi okudu. Berlin'de aile şirketine bağlı perakende mağazalarında yönetici olarak çalışıyor. Almanya'daki Türk Toplumu içinde aktif görev üstlenerek, EXPO'nun İzmir'e faydaları konusunda kamuoyu oluşturmak için çabalıyor.

Ali İkiz: North Carolina'da Fayetteville State Üniversitesi'nde matematik alanında yardımcı doçent. ABD'deki Yamanlar mezunları arasındaki koordinasyonu sağlıyor. Yamanlar Koleji'nin ABD'de halen 150'den fazla mezunu bulunuyor. 3-4-5 Eylül tarihlerinde New Jersey'deki "Yamanlar ABD" buluşmasını organize ediyor. Yamanlar mezunlarının EXPO 2020'nin İzmir'de düzenlenmesi için yürütecekleri tanıtım çalışmalarının planlamasını yapıyor. 

Murat Çoşkun: Avusturalya'da çalışıyor. SunShineKebabs Restoran adıyla, Pasifik ülkelerinde 30'dan fazla şubesi bulunan bir restoran zincirinin sahibi. Genç bir Türk girişimcisi olarak dikkatleri üzerine çeken Coşkun, görüşmelerde bulunduğu devlet görevlilerine EXPO'nun İzmir için öneminden, kentin fuarcılık tecrübesinden yola çıkarak bilgilendirmede bulunuyor.

Mehmet Çetin: Avustralya merkezli fastfood zinciri SunShineKebabs'ın Endonezya temsilcisi. Endonezya'nın Barış Manço'su olarak bilinen Rohama İrama'nın kızı ile evli. Endonezya'daki tsunami sonrası gösterdiği yardım faaliyetleri ile toplumun ve bürokrasinin her kademesince sevilen bir sima. Endonezya'da girdiği her ortamda Türkiye'yi, Türkiye'deki her ortamda ise Endonezya'yı anlatarak iki yönlü tanıtım elçisi görevini üstleniyor. 

Said Birlik: Mozambik'in başkenti Maputo'da, ortaklarıyla birlikte üst gelir grubuna yönelik konutlar üreten bir müteahhit. Gelişmekteki Afrika-Türkiye ticaret köprüsünde Mozambik adına etkin rol oynuyor. Sanayi alanındaki yatırımları ilgi toplayan Türk işadamlarını, Türkiye'nin ve EXPO 2020 İzmir'in tanıtımı için yönlendiriyor. Üst düzey görüşmelerde bulunan Türk işadamlarının EXPO 2020'nin altını çizmeleri hususunda bilgilendiriyor.

Enes Yeşil: Kırgızistan'da aile şirketleri ile tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Sovyet rejimi sonrası Kırgızistan'a yaptıkları yatırım ve ülkenin kalkınması için gösterdikleri çaba sayesinde sevilen işadamları arasında bulunuyor. Türk-Kırgız ilişkilerinin gelişmesinde rol oynadığı gibi, EXPO 2020 İzmir için de lobi faaliyetleri yürütüyor.

BİLİŞİM DÜNYASI'NDA FAALİYET YÜRÜTEN FETÖ'CÜLER

FETÖ, TÜBİTAK'ı ele geçirmesiyle birlikte bilişim dünyası ve sosyal medyayı da boş bırakmadı. Türkiye'nin ilk olarak 1993 yılında katılmaya başladığı "Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları"nın ardından hem olimpiyatlara katılacak öğrencileri belirledi hem de bu öğrencilerin kariyerleri noktasında bilişim dünyasında çalışacakları kurumları belirledi. İşte, FETÖ okullarından mezun olup şuan bilişim dünyasında aktif olarak faaliyet yürüten bazı isimler: Sedat Gökalp: Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi mezunu. 2002-2006 yılları arasında TÜBİTAK Olimpiyat Milli Takımı Teknik Direktörlüğü yaptı. 2006-2007 yıllarında Akserji A.Ş.'de Mikro Denetleyici Programcısı olarak çalıştı. 2007-2013 arası ABD Arizona State Üniversitesi'nde "Java'ya giriş, C ++, Veri tabanı yönetimi, Bilgisayar Bilimleri Capstone" ve "ABD Savunma Bakanlığı Minerva Araştırma Girişimi tarafından finanse edilen "Sözlerin Savaşı için Müttefikler Bulmak: Karşı-Radikal Müslüman Söylemin Yaygınlığını ve Etkisinin Haritalandırılması" projelerinde görev aldı. 2013-2015 yılları arasında Microsoft'ta çalıştı. Şuan Amazon Şirketinde çalışıyor. Mustafa Ömer Kılavuz: Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi Mezunu. 2002-2006 Bilkent Üniversitesi'nde lisans, 2006-2013 yılları arasında da ABD Nevada-Reno Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. 2012 yılında ABD'de eğitim gördüğü dönemde Google Inc. de yazılım mühendisi olarak çalıştı. Şuan, dünyanın en popüler sosyal paylaşım ağı olan Facebook'ta yazılım mühendisi olarak çalışıyor. Aziz Çağatay Kurt: Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi'nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Hacettepe'de tamamladı. Yazılım Programcısı olarak 1 yıl TÜBİTAK'ta staj yaptı. 2004-2012 arası 8 yıl Microsoft'ta Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak, 2013-2015 arasında 2 yıl inome ınc. de mobil ürünler için geliştirme müdürü olarak çalıştı. Temmuz 2015'te Snapchat Inc.'ye girdi ve şuan hala burada çalışmakta. Mahmut Sami Taş: Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi'nden sonra 2005-2011 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde okudu. Boğaziçi Üniversitesi'nde okuduğu 2006-2008 yılları arasında Fatih Koleji'nde Bilgisayar Olimpiyatları Antrenörlüğü ve TÜBİTAK'ta Bilgisayar Olimpiyatları Asistanı olarak görev aldı. Nisan 2008'den Haziran 2009'a kadar IBM Inavasyon Merkezi'nde, Eylül 2009 - Haziran 2011 arası Bahçeşehir Bilim ve Teknoloji Lisesi'nde Bilgisayar Olimpiyatları Antrenörü olarak çalıştı. Haziran 2012'den Eylül 2012'ye kadar 3 ay Facebook'ta Yazılım Mühendisi olarak staj yaptı. Mart 2013 - Ağustos 2013 arası BiTaksi, Ekim 2013 - Eylül 2016 arası yine Facebook'ta Yazılım Mühendisi olarak çalıştı. Eylül 2016 tarihinden itibaren Facebook'ta Yazılım Mühendislerinden sorumlu müdür olarak çalışıyor.  Şükrü Tikveş: Lise eğitimini İzmir Özel Yamanlar Lisesi, lisans eğitimini de 1999-2004 arasında Hacettepe Üniversitesinde tamamladı. 2003-2004 yıllarında Teknoset LTD. yazılım geliştirici olarak çalıştı. 2004-2007 yıllarında yeniden Hacettepe Üniversitesi'nde araştırma asistanı olarak görev aldı. Ocak 2007'den Haziran 2007'ye kadar MilSOFT danışmanlığı yaptı. Ağustos 2007'de ABD Arizona State Üniversitesine girdi. Haziran 2013 tarihine kadar Arizona State Üniversitesi'nde eğitim aldı ve Temmuz 2013'te Google Inc.'de Yazılım Mühendisi olarak işe başladı. Şuan hala Google Inc. de çalışıyor.

Kaynak; fetomonitor.com

adminadmin