Genel
Giriş Tarihi : 10-05-2018 13:17   Güncelleme : 10-05-2018 13:17

Feto’dan hainlerine ‘İncil’ ile motivasyon!

Türkiye’nin yurtiçi ve dışındaki darbeci hainlere karşı yürüttüğü mücadele, FETÖ’yü dağılma noktasına getirdi.

Feto’dan hainlerine ‘İncil’ ile motivasyon!

Pensilvanya’daki villasında oturan FETÖ elebaşı Gülen de, fitne imparatorluğunun çöküşünden rahatsız olarak örgüt üyelerini İncil ile motive derdine düştü.

17-25 Aralık, Gezi kumpası ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin iradesinin galip gelmesinin ardından, FETÖ mensuplarının büyük bir bölümü yakalanarak tutuklandı. Yürütülen soruşturmalar kapsamında, devletin kurumlarındaki yapılanmaları deşifre edilerek, işlerine son verilen örgüt mensupları hakkında açılan davalarda kararlar çıkmaya başladı.

Kullandıkları gizli haberleşme sistemleri tek tek çözülen örgüt üyelerinin bazıları, etkinlik pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olup, FETÖ’nün iç yüzünü ortaya koymaya başladı.

Yapılan operasyonlarla büyük darbe yiyen ve örgüt içerisindeki çözülmeyi bir türlü durduramayan FETÖ elebaşı Gülen, Pensilvanya’daki villasından motivasyon çağrıları yapıyor.

AKTİF SABIR ÇAĞRISI

Örgüt elebaşı Gülen, internet üzerinden yayımladığı mesajıyla yeni stratejisini örgüt üyelerine iletti. ‘Aktif sabır’ vurgusu yapan Feto, şunları kaydetti:

“Dişinizi sıkar, aktif sabır içinde bulunursanız, bu, sizin için daha hayırlıdır. ‘Aktif’ sabır, durağan bir sabır değil. ‘Hele durun, bekleyin, karışmayın bir şeye!’ değil. Bulunduğunuz konumda yapabileceğiniz şeyleri yapabileceğiniz bir sabırdır. Orada şartlar, neye müsait ise, imkânlar neyi elveriyorsa, onları yaparsınız. Buna da ‘aktif sabır’ diyoruz. Bunda, bir sabretme sevabı var, bir de aynı zamanda aktivite/aksiyon sevabı var.”

“ÖBÜR YANAĞINIZI ÇEVİRİN” MESAJI

İncil’de yer alan “Bir yanağınıza vurana öbür yanağınızı da çevirin” sözünü örgüt üyelerine talimat olarak veren Gülen mesajında, “Hiç olmaz şeyler karşısında, olumsuzluklar karşısında, çok ciddî aktiviteler ortaya koymak suretiyle, tarihin seyrini değiştirme, hadiselerin rengini değiştirme ve hadiselere göre yepyeni bir dantela (Fransızca-dantel) ortaya koyma… Tokat yiyorlar, Hazreti Mesih gibi davranıyorlar. ‘Dön öbür tarafına da bir tokat vursun, hınçlarını alsınlar; sonra nedâmeti, pişmanlığı onlar duysunlar!’ dedirtme… İşte, günümüz böyle bir gün” ifadelerini kullandı.

“TOPARLANAMAYIZ” KORKUSU

Örgüt üyelerinin başına gelenleri yumuşatarak atlatmaya davet eden Feto, fitne imparatorluğunun çöküş endişesini, şu sözlerle dile getirdi:

“Çünkü bir taraf fitneyi temsil ediyorsa, öbür taraf da temsil ederse fitneyi, fitne, muzaaf hale gelir, katlanır. Yani, insanlar birbirlerinden on kilometre değil, yüz kilometre uzaklaşmış olurlar. Ve bu, bir uzaklaşma fasit dairesi -kısır döngüsü- oluşturur. Bu insanların sonra bir araya gelmeleri de adeta imkânsız hale gelir. Buna meydan vermemek için birileri yerlerinde oldukları gibi durmalı; karakterlerine uygun bir tavır sergilemeliler.”

Neşat Ergül / Diriliş Postası

 

adminadmin