Genel
Giriş Tarihi : 13-11-2018 12:16   Güncelleme : 13-11-2018 12:16

FETÖ'de Firari Çatlağı

​15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ ile mücadele sürecinde cezaevine gönderilenlerle bir şekilde sınırı geçip yurtdışında sefahat içinde yaşayan teröristler, örgütü derin bir çatlağa sürükledi. FETÖ’cülerin kendi içlerinde birbirlerine düştüklerinin ispatıysa sosyal medyaya yansıdı

FETÖ'de Firari Çatlağı

Darbenin ardından başlatılan FETÖ operasyonlarında örgütle iltisakı tespit edilen yüzlerce kişi parmaklıklar arkasına gönderildi.

Cezaevine düştükten sonra örgütle olan bağlarını sorgulamaya başlayan üyelerinin kendisinden kopmasının önüne geçmeye çalışan örgütün aylardır anlattığı keramet, bahar ve rüya senaryoları artık işe yaramaz hale gelmiş durumda. Çünkü her ne anlatılırsa anlatısın cezaevinde yatmaya devam eden örgüt üyeleri parmaklıklar arkasında bulunurken FETÖ’nün en önde durarak halk iradesine karşı açılan savaşı kızıştıran isimler ve daha pek çokları farklı farklı ülkelerde keyif çatıp Batı’da elini kolunu sallayarak geziyor. Kerametler çıkmıyor, bahar gelmiyor ve rüyalara artık kimse inanmıyor. Birileri keyif çatarken diğerleri hapiste dört duvar arasında sıkıntı çekiyor.

SİNCAN’DA TOPLU FİRAR PLANI

Hatırlanacağı üzere kanlı darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan FETÖ’cülerin, cezaevinde de ‘’Kalkışma ve firar planı” yaptıkları ortaya çıkmıştı.

Çoğunluğu askerlerden oluşan 5 bin 544'ü FETÖ üyesi, 8 bine yakın tutuklu ve hükümlünün kaldığı Sincan Cezaevi'ndeki aramalarda, firara ilişkin şifreli haberleşme notları bulunmuştu.

ACİL KODLU UYARI

Cezaevi Jandarma Taburu'ndan savcılığa bir yazı gönderilerek, “FETÖ üyelerinden ele geçirilen notlarda, yakında toplu tahliyeler olacağını söyledikleri, ele geçirilen krokilerden de toplu isyan, rehin alma, kaçma, kaçırılma, kasten yangın çıkarma gibi kalkışma faaliyeti içinde olduklarının anlaşıldığı” belirtilmişti.

Dahası cezaevi güvenliğini sağlayan personel sayısı artırılırken, örgüt yöneticisi konumundaki bazı şüphelilerin ise koğuşları ayrıldı. Savcılığa ‘acil' uyarısıyla gönderilen bilgi notunda, FETÖ mensuplarının günün büyük bölümünü havalandırmada geçirdikleri, burada birbirleriyle haberleştikleri kaydedilerek şöyle denildi:

FETÖ mensuplarının kasım ayına dikkat çekerek toplu tahliyeler olacağı, yüklü tazminat kazanacakları yönünde haberleşerek çözülme ve itirafları engellemeye çalıştıkları anlaşılmıştı.

Birbirleriyle açık ve kodlu görüşme teknikleri geliştirerek bilgi toplamaya çalıştıkları, yapılan aramalarda ele geçirilen cezaevi blok krokileri ile elektrik tesisat krokisini, meydana gelebilecek olaylarda kullanmak üzere birbirleriyle paylaşma çabasında oldukları, özellikle jandarma personelinin hangi kulelerde hangi saatlerde nöbet tutuklarını ve hava savunma sistemlerinin yerlerini tespit etmeye çabaladıkları belirlenmişti.

PLANI YAPANLARI HAİN İLAN ETTİ

FETÖ içersindeki çatlağı ise firari Ahmet Dönmez’in sosyal medya hesabından tam bu noktada yaptığı paylaşımlar gözler önüne serdi. Öyle ki FETÖ firarisi Ahmet Dönmez, FETÖ'nün cezaevlerinden firar planı ile ilgili paylaşım yaptı.

Sonrasında FETÖ resmi kanaldan iddilaları doğrulayıp planı yapanları hain ilan etti. Aslında bu örgüt içi çatlağın ürünüydü.

İŞTE FİRARİ FETÖ’CÜNÜN YAZISI

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fetullah Gülen’i temize çıkarmaya çalışan FETÖ firarisi Dönmez önce “Hizmet Hareketi aylardır önemli bir gelişme ile çalkalanıyor. Cemaatin neredeyse bütün üst kadrosunun bildiği bir takım iddialara göre, cezaevlerinde binlerce insanın ölümü ile sonuçlanabilecek bir isyan girişimi tertip edildi. En az komplonun kendisi kadar önemli olan tarafı ise kanlı planın bizzat hareketin lideri Fethullah Gülen’in yaşadığı kampın içerisinden organize edildiği iddiası” ifadeleriyle olayı bir iddiaya büründürdü.

Firari FETÖ’cü daha sonra ise “Son anda Gülen tarafından haber alındığı ve önlendiği belirtilen bu girişimin arkasındaki ismin ise “Sezai” kod adlı İ.K. olduğu öne sürülüyor. Yıllarca ‘mahrem hizmetler’ içerisinde üst düzey görevler yaptığını öğrendiğim İ.K.’nın, Pensilvanya’daki kamptan Gülen’den habersiz bir şekilde ama onun adını kullanarak Türkiye’deki bazı şahısları aradığı ve cezaevlerinde isyan tertiplediği ileri sürülüyor. Buna karşılık İ.K. cephesi, bunun bir iftira olduğunu ve cemaati sarmış bir hain grubun kendilerini tasfiye etmeye çalıştığını savunuyor” cümleleriyle Fetullah Gülen’i temize çıkarmaya çalışırken örgüt içindeki derin çatlağı da itiraf etmiş oldu.

“KADERİNİZ BU ÖMÜR BOYU YATIN”

Cezaevindeki FETÖ’cülerin birçok defa kaçış planı yaptığını ve FETÖ’cü bir ekibin bunu planladığını teyit eden bu ifadelerin bir yana paylaşımlardan örgüt içindeki diğer ekibin tavrı da kendini belli ediyor. Cezaevindekileri kaçırmaya çalışanları diğer ekibin deşifre etmesi FETÖ içerisinde örgüt içi çatışma su yüzüne çıkarıyor. FETÖ içindeki diğer ekip meseleye “kaderiniz bu ömür boyu yatın” mesajı veriyor.

Diriliş Postası

adminadmin