Kültür
Giriş Tarihi : 26-11-2017 10:00   Güncelleme : 25-11-2017 14:32

FETÖ’den ihraç edilen hakim ve savcılarla çalışan AVM Avukatlarının harici haciz uygulamaları bıktırdı!

Samsun’da FETÖ’den boşalan AVM avukatlıklarını en az FETÖ kadar vicdansız sosyal demokrat zihniyetteki avukatların doldurması hem vatandaş için hem de hükümet için yeni bir tehlikenin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

FETÖ’den ihraç edilen hakim ve savcılarla çalışan AVM Avukatlarının harici haciz uygulamaları bıktırdı!

FETÖ’den ihraç edilen Avukat, savcı ve hâkimlerle çalışan AVM hukuk büroları yasak olmasına rağmen icra dairelerinden izinsiz, alacaklının kapısına dayanarak tehdit ve şantaj yoluyla gayrı kanunu tahsilat yapıyor.

HÜKÜMETE KARŞI KIŞKIRTIYORLAR

Alacaklı Avukatının ya da avukat yanında çalışan elemanların borçluyu telefonla rahatsız etmesi, rahatsızlık vermesi “evinizdeki eşyayı alırım, kapıyı kırarım, polisle gelirim, senin eşyanı haciz ederim” gibi sözlerle taciz etmeleri suç olmasına rağmen bu ve benzer uygulamalarla tahsilat yoluna gitmeleri yetmiyormuş gibi bir de “bütün bunların sorumlusu sizin oy verdiğiniz AK Parti hükümetidir. Ekonomiyi ne hale getirdi. Borcunuzu ödeyemez duruma düştünüz. Siz bunlara oy verdikçe memlekette huzur kalmadı” gibi cümlelerle borçluyu hükümete karşı kışkırtıyor.

Uzmanlar böyle durumlarda hem baroya hem de cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulması gerektiği hususunda borçluları uyarırken özellikle AVM avukatlarının bu yöntemlerle çok ciddi oranda tahsilat yaptıklarını beliriyor.

Öte yandan telefonla yapılan tacizlerde ses kaydının alınmasının da delil olabileceği belirtilirken, Alacaklı vekili avukatlara veyahut yanında çalışanlara yanıltıcı bilgi verecekleri için hacizle, icrayla alakalı soru sorulmaması ve bilgi alınmaması konusunda da vatandaşlar uyarılıyor.

AVUKAT KÂTİPLERİNİN HACİZ YAPILAN YERE GİRME YETKİSİ YOK

Uzmanların hayat kurtaran uyarıları şöyle devam ediyor;

Evinize herhangi bir şekilde, haciz memuru ve avukat olduğunu söyleyen eli dosyalı kişiler gelirse kesinlikle kimliklerine bakın, kimliklerini göstermek zorundalar.

Avukat olmayan Avukat katibiyim diyen olursa sakın evinize sokmayınız bu suç değildir. Avukat katipleri kesinlikle haciz yapılacak yere giremezler.

Haciz anında varsa bina yöneticisi, kapıcısı veya komşulardan biri veya yakınınızdan bir kişi yani bir vatandaş muhakkak bulunsun. Herhangi bir durumda şahit göstere bilesiniz.

Haciz için gelinirse öncelikle Evinizde hacze muvafakat vermediğinizi belirtir beyanlarınızı ve ayrıca istihkak iddianızı icra memurunun tutanağa yazmasını beyan ederek muhakkak yazdırın ve siz de bu beyanlarınızın doğru yazılıp yazılmadığını bizzat takip ederek okuyun.

Haciz anında avukat veya icra memuru size olmayan borcunuz için “kefil olun, Ödeme taahhüdü verin eşyalarınızı haciz edip götürmeyelim” gibi bir söz sarf ederlerse sakın ödeme taahhüdü yapmayın ve icra kefili de olmayın. Bazı icra memurları görevlerini unutup kötüye kullanarak sanki alacaklıymış gibi davranmaktadırlar, bu hareketleri de cezalık suç olduğu gibi görevlerinin de sonu demektir.

VERGİ VERMİYORLAR

AVM avukatları Harici Haciz denilen yöntemle yaptıkları tahsilatı icra dairelerine bildirmedikleri için bu para kayıt dışı sayılıyor ve vergilendirilemiyor.

Borç elden ödendiğinde avukat kaşeli borcu yoktur yazısı veriyor ve borç bittikten sonra bir yıl hiçbir işlem yapılmadığı için otomatik olarak dosya da kapanmış oluyor.

Samsun’da bir AVM avukatının harici haciz yöntemi ile elde ettiği vergisiz tahsilat 300 Bin civarına ulaşıyor.

adminadmin