Gündem
Giriş Tarihi : 29-03-2018 10:28   Güncelleme : 29-03-2018 14:34

FETÖ'den Yargılanan Generalin Kızı OMÜ’ye nasıl girdi!

FETÖ’den tutuklu komutanın, kızını usulsüz öğretim görevlisi yaptıkları belgelenen eski Rektör Hüseyin Akan’ın yanı sıra beş kişi yargı karşısına çıktı.

FETÖ'den Yargılanan Generalin Kızı OMÜ’ye nasıl girdi!

FETÖ'den tutuklu Giresun eski Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun, kızı Şükran Ç.’yi sadece ‘staj belgeleri’ ile öğretim görevlisi yaptıkları iddiası ile On Dokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, eski Genel Sekreter Selahattin Özyurt ile dört akademisyenin yargılanmasına başlandı.

Samsun 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davaya eski Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan katılmadı.

Akan’ın Ankara Medical Partk Hastanesi’nde doktor olarak görev yaptığı öğrenildi.

Kamuoyu FETÖ’den tutuklu Giresun eski Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’yu, Giresun’da meydana gelen helikopter kazasından tanıyor. Kazada, Doğru’nun eşi ve kızı hayatını kaybederken, kendisi yaralı olarak kurtulmuştu.

REKTÖRE HAKSIZ MENFAAT SUÇLAMASI

Danıştay 1’nci Dairesi, FETÖ’cü komutanın kızının usulsüz olarak öğretim görevlisi yapıldığına ilişkin başvuru hakkında yargılama kararı aldı.

Danıştay, OMÜ eski Rektörü Akan’ın, 'görevi kötüye kullanmak' ve 'kişilere haksız menfaat' sağlamak suçundan yargılanmasına hükmetti. Ayrıca, Şükran Ç.’nin öğretim görevlisi yapılmasında onayı bulunan eski Genel Sekreter Selahattin Özyurt ile Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Kamil Işık ile eski okul Müdürü Sevilhan Mennan'ın da bulunduğu akademisyenlerin yargılanmasına başlandı.

Danıştay kararına yansıyan ve FETÖ’nün üniversitelere nasıl yerleştiğini belgeler olayın gelişimi şu şekilde oldu:

İLANDA, İKİ YIL TECRÜBE ŞARTI İSTENDİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümüne öğretim görevlisi alımına ilişkin kadro ilanı verildi. İlanda, iki yıl mesleki tecrübe şartı arandığı, ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak adaylarda en az lisans mezunu olması ve belgelemesinin yanı sıra iki yıl tecrübeli şartı oldu belirtildi.

STAJYERİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YAPTILAR

Bu koşullara rağmen FETÖ’den tutuklu Giresun Jandarma eski Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun kızı Şükran Ç., 21 Haziran 2010 tarihinde mezun olmadan önce stajyer öğrenci olarak özel rehabilitasyon merkezlerindeki çalışma sürelerini belgeleyerek rektörlüğe verdi. Rektörlük, bu belgeleri mesleki deneyim ve anılan kadro için gerekli mesleki tecrübe şartı olarak kabul etti. Şükran Ç., 21 Ocak 2011’de öğretim görevlisi olarak atandı.

FETÖ'CÜ GENERALİ ARKALARINA ALARAK YAPTILAR”

Samsun'da görülmeye başlanan davaya, OMÜ Samsun Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Müesse Göğüş müdahil oldu. Göğüş, FETÖ'cü komutanın kızı Şükran Ç.'nin usulsüz olarak akademisyen yapılmasını YÖK'e şikayet ettikten sonra rektörlük tarafından üniversiteden atılmıştı. Uzun süre işsiz kalan ve hukuk mücadelesine devam eden Göğüş, 15 Temmuz sonrası açtığı geri dönüş davasını kazanarak görevinin başına döndü.

“KREŞTE ÖĞRETMENLİK YAPMA YETKİSİ BİLE OLMAYAN…”

Göğüş, mahkemede YÖK'e şikayeti sonrası başına gelenleri anlattı. Göğüş, mahkemede şu sözlerle isyan etti: "Şükran Ç.'nin iş tecrübesinin olmadığını ve stajların iş tecrübesi sayılmayacağını biliyorlardı. YÖK Teftiş Kurulu da zaten bu nedenle yargılanmalarını istedi. Kreşte öğretmenlik yapma yetkisi bile olmayan Şükran Ç.'yi, FETÖ'cü generalin emriyle üniversitede hoca yaptılar. Şikayetim üzerine hakkımda defalarca soruşturma açtılar, iftira ve kurdukları kumpaslarla işimden olmama neden olarak, beni mağdur ettiler. Bütün bunları da FETÖ'cü generali arkalarına alarak yaptılar."

FETÖ'den tutuklu komutanın kızını usulsüz olarak öğretim görevlisi yaptıkları iddiasıyla yargılanan OMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile beş akademisyenin davaları 26 Haziran’a ertelendi.

Kaynak; Bülent Karslıoğlu - Odatv.com

adminadmin