Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-06-2018 09:29   Güncelleme : 26-06-2018 09:29

FETÖ’nün okullarından elektrik faturası tahsil etmeyen YEDAŞ Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı’na yalan beyanda bulundu!

Akasyamhaber’in FETÖ’nün Samsun’daki okullarından KHK ile kapanıncaya kadar elektrik faturası tahsil etmediğini haberleştirdikten sonra BİMER’e şikayet ettiği YEDAŞ, YEDAŞ Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na verdiği cevapta YEPAŞ ile alakamız yok gibi yalan ve yanıltıcı bir cevap verdi.

FETÖ’nün okullarından elektrik faturası tahsil etmeyen YEDAŞ Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı’na yalan beyanda bulundu!

YEDAŞ’ın pazarlama kuruluş YEPAŞ’ın FETÖ’nün Samsun’daki okullarından KHK ile kapanana kadar elektrik faturası tahsilatı yapmadığını ve kapandıktan sonra ise faturayı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kesmesi üzerine yapılan haberler karşısında sessiz kalması üzerine konuyu BİMER’e taşımıştık.

BİMER Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na, Bakanlık Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne, Genel Müdürlük de YEDAŞ’a konu hakkında bilgi isteyen bir yazı yolladı.

YEDAŞ’ın Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü kanalıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na verdiği cevabi yazısında YEPAŞ ile hiçbir alakasının olmadığını belirttiği görüldü.

Neredeyse “YEPAŞ’ı tanımıyoruz, o da kim?” diye soracak olan YEDAŞ’ın topu taca atma çabası ve bakanlığı yanıltma gayreti ile ne yapmaya çalıştığı anlaşılamadı.

İşte YEDAŞ’ın Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne oradan da Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na giden cevabi yazısı

“Başvurunuz ile ilgili olarak Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğünden alınan 22/03/2018 tarih, 24909 sayılı yazı eki Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’ ne ait 19/03/2018 tarih, Y.D.02.02/157 sayılı yazı içeriğinde; Başvurunuza konu edilen ve tahsil edilmediği iddia olunan fatura bedellerinin tahakkuk ve tahsilat süreçlerinin, aboneliklerinin mevcut bulunduğu ilgili tedarik şirketleri sorumluluğunda olduğu, Şirketlerinin elektrik piyasası düzenleyici kuruluşu EPDK’nın vermiş olduğu lisans kapsamında yalnızca elektrik dağıtım faaliyetiyle iştigal etmekte olup, şikâyete konu edilen ve perakende hizmeti kapsamında bulunan fatura alacakları ile ilgili Şirketlerinin herhangi bir dahli, görev ve sorumluluğu bulunmadığı,

Şirketleri hakkında asılsız ve mesnetsiz olarak ileri sürülen işbu iddialara ilişkin olarak taraflarınca gerekli yasal yollara ayrıca müracaat edileceği belirtildiğinden, Başkanlığımızca yapılacak bir işlem bulunmamaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim.

YEDAŞ AKASYAMHABER’E NEDEN DAVA AÇAMIYOR!

Şirketleri hakkında asılsız ve mesnetsiz olarak ileri sürülen iddialar hakkında gerekli yasal yollara başvuracaklarına belirtmelerine rağmen YEDAŞ, Akasyamhaber hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunamadı.

İşte Belgesi,

YEPAŞ’ın ihale duyurusu YEDAŞ’ın internet sitesinde yapılıyor;

adminadmin