Siyaset
Giriş Tarihi : 02-06-2017 12:25   Güncelleme : 02-06-2017 12:25

fetö’nün siyasi ayağı

​CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Darbenin siyasi ayağı nerede?” sorusu CHP’li vekillerin 17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a kadar FETÖ ile bağını hatırlattı. CHP’li vekillerden Tanal, Erdem, Yarkadaş, Berberoğlu her platformda FETÖ’yü savunmuş, örgüte darbe vurulmasını engellemiş, 15 Temmuz’un yolunu açmıştı.

fetö’nün siyasi ayağı

15 Temmuz işgal girişimi günü FETÖ’cü darbecilerle anlaşıp, Bakırköy’e kaçan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumuna kısa bir süre kala “Darbenin siyasi ayağının aklandığını, AK Parti’nin FETÖ’cü kaynadığını” iddia etmiş ancak bir belge değil, mendil bile gösterememişti. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ve FETÖ’yü çözmek için kurulan Darbe Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporun taslağının yayınlanmasının ardından yine “Darbenin siyasi ayağı nerede?” sorusunu yöneltti, prim yapmaya çalıştı. Kamuoyunda yankı bulan soru sonrasında Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının düzmece belgelerle yapılan 17-25 Aralık darbe girişimi ile birlikte kurulan CHP-FETÖ ittifakı gözlerin önüne geldi.

SÜREKLİ DESTEKLEDİ

2010’da FETÖ kasetiyle “Kontrollü” koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından FETÖ’nün sahte belgelerini her platformda söylemiş, hükümeti devirmek için örgütle iş tutmuştu. 20 ekim 2015’te FETÖ’nün en büyük medya organlarından STV’ye çıkıp örgüt ağzıyla konuşan Kılıçdaroğlu, Zaman isimli paçavraya mahkeme kararıyla kayyım atanmasından sonra, “Bu kayyım kararı, son yıllarda ülkemizde sıkça görülen medya özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına dönük uygulamaların yeni bir örneğidir. Bu kararlar, Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti’nin, kendisine muhalif tüm sesleri birer suç örgütü olarak gören diktacı ve otoriter yaklaşımlarının kanıtıdır” ifadeleriyle FETÖ ile mücadele eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Diktatör” ilan edip, alçak örgütü kutsamıştı. Bununla da yetinmeyen Kılıçdaroğlu, Zaman’a kayyım atanması sonrasında FETÖ tarafından kurulan Yarına Bakış isimli terör gazetesinin elebaşlarını CHP Genel Merkezi’nde ağırlamaktan geri durmamıştı. Kılıçdaroğlu, güvenlik güçlerine sızmış FETÖ’cülerin PKK ve DAEŞ’e lojistik destek sağlayarak yaptırdığı saldırıları bahane ederek hükümeti sıkça istifaya davet etmiş, devlet otoritesinin ortada olmadığını savunmuş alenen 15 Temmuz’un zeminini hazırlayan demeçler vermişti.

FETO İÇİN AĞLADI

FETÖ’nün siyasi ayağının bir diğer ismi olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da ön plana çıkıyor. 17-25 ile birlikte FETÖ’nün yayın organlarının kombineli konuğu olmuş, FETÖ’nün bankası Bank Asya’da hesap açtıran, teröristler ile birlikte “Para yatırın” çağrısında bulunmuştu. Tanal, FETÖ’nün finans ayağının kilit isimlerinden Akın İpek’e ait Koza grubuna kayyım atandığı gün ise Türkiye’yi işgal etmeye kalkan FETÖ’nün, Pensilvanya’daki teröristbaşı Fetullah Gülen için hüngür hüngür ağlayarak, örgüte olan bağını göstermişti. 

CHP’nin en çok sesi çıkan vekillerinden Barış Yarkadaş’ın da 15 Temmuz’a kadar FETÖ ile sıkı bir bağ kurduğu gün gibi ortada. Yarkadaş’ta, FETÖ’nün medya organlarında çok sayıda program yapmış, kapatılan terör yuvalarını “Basın özgürlüğü” kılıfı adı altında savunarak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmişti.Yarkadaş, Koza Grubuna giren polislere hakaret edecek kadar FETÖ’yü sahiplenmişti. Ayrıca, CHP’li vekiller Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu,Şafak Pavey ve Barış Yarkadaş Zaman Gazetesi için FETÖ tarafından düzenlenen eyleme katıldı.

SAHTE BELGELERİ YAYINLADI

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in FETÖ ile ilişkisi milletvekilliği öncesine dayanıyor. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde kurulan Karşı isimli gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlenen Erdem, FETÖ’nün verdiği sahte tapeleri boy boy yayınlayarak, örgütün sözcülüğünü üstlenmişti. CHP’den milletvekili seçilmesinin ardından FETÖ lehine demeçlerde sınır tanımayan Erdem, firari alçak Ekrem Dumanlı’ya sahip çıkmış, terör medyasında sürekli bulunmuş, FETÖ’nün hükümete yönelik DAEŞ iftirasına sarılan, arka çıkan isimlerin başında gelmişti.

FETÖ ile işbirliği yaptık

Öte yandan Kılıçdaroğlu tarafından tasfiye edilen CHP eski İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de FETÖ ile CHP arasındaki işbirliğini şu sözlerle kamuoyuna deklare etmişti: “Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, FETÖ ile ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde FETÖ’nün çeşitli unsurlarının Cumhuriyet Halk Partisi’yle yürüdüğünü hepimiz gördük.” 

MÜEBBET İLE YARGILANIYOR

FETÖ’cü savcı ve askerlerin 2014’teki MİT Tır’ları ihanetinin ve bu alçak eylem sonrası kurulan tezgahın işbirlikçilerinden biri de CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu olmuştu. Berberoğlu, FETÖ’nün durdurulan TIR’lara ilişkin sahte belgeleri Alman finosu John Dündar’a temin etmiş, firari casus Dündar’da “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşeti ile FETÖ belgelerini yayınlayarak, hükümete DAEŞ destekçiliği iftirası atmaya kalkmıştı. Berberoğlu hakkında MİT Tırları davasına ilişkin olarak “Silahlı terör örgütüne, üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlarından müebbet hapis cezası isteniyor.

Sabri İşbilen/Diriliş Postası

 

adminadmin