Genel
Giriş Tarihi : 07-08-2019 09:25   Güncelleme : 07-08-2019 09:25

FETÖ’nün Teksas Okulları Mahkemelik Oldu!

Alabama Eyaleti Eğitim Birliği Derneği ABD'deki FETÖ okullarında yöneticilik yapan Soner Tarım aleyhinde dava açtı.

FETÖ’nün Teksas Okulları Mahkemelik Oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Alabama eyaletinde FETÖ’nün yöneteceği sözleşmeli okul Lead Academy yerel medyada sahtekarlık ve kalifiye olmayan işe alımlarla gündeme gelmişti

Teksas’ta bulunan FETÖ okullarında üst düzey yöneticilik yapan Soner Tarım, Alabama’da açılacak 260 öğrenci kapasiteli Woodland Okullarını yöneten Unity School Services (Unity Okul Hizmetleri) adlı kurumun da üst düzey yöneticisi olmasından dolayı bölge halkının ve basının tepkisini çekmeye devam ediyor.

YEREL BASINDAN FETÖ OKULLARINA KARŞI HABERLER

Yerel basının yakından takip ettiği konuda firari FETÖ’cü Tarım’ın Unity School Services’in CEO’su ve Teksas’ta bir charter school ağı olan Harmony Schools’un kurucusu olduğuna yer verildi.

Davada Tarım’ın, İslam adı altında terör örgütü lideri Fetullah Gülen’e mali kaynak sağlamak için sözleşmeli okulların yönetildiği ve bu okullarda sahtekarlık yapıldığına yer verildi. Davada ayrıca Mississippi’de bölge halkının kendilerine destek olduğu şeklinde yasa dışı reklam çalışması yaptığına yer verildi.

“FETÖ okulları her alanda yetersiz”

Ulusal Sözleşme Derneği Yetkilileri FETÖ’cü Tarım’ın yeni okul başvurusu için “her alanda yetersiz” raporu verdi. Derneğin başkanı Sherry Tucker kendilerinin yetersiz sözleşmeli okullara karşı olduklarını açıkladı.

Tarım’ın sözleşmeli okul faaliyetleri Mart 2019’da Alabama’da yayın yapan bir yerel gazetedeki makaleye de konu olmuştu.

ABD’de FETÖ üniversitesi “eğitim kalitesi yoksunluğu” ndan kapanıyor

FETÖ’nün Virginia’da bulunan üniversitesi de Virginia Eyalet Yüksek Eğitim Kurulu’nun yakın merceği altında.

Geçtiğimiz senelerde 2 bine yakın öğrencisi bulunan üniversitenin bugün 270 öğrencisi bulunmakta. Bu sene üniversite sadece 85 mezun verdi.

Raporda ayrıca FETÖ okulunun “eğitim kalitesinden yoksun” ve “ABD’ye gelen kişilere F1 öğrenci vizesi almaya odaklı” olduğu notuna yer verildi.

adminadmin