Güncel
Giriş Tarihi : 09-12-2016 10:41   Güncelleme : 09-12-2016 10:41

Fetullah Gülen'in En Sevdiği İsim Bülent Arınç

TBMM'de Darbe Araştırma Komisyonu'na Başkan Reşat Petek'in çağırdığı, 2002'de ilişkisini kesinceye kadar Gülen Cemaati’nde üst düzeyde görev yaptığını belirten Hasan Polat konuşması sırasında Gülen'in sevmediği isimlerden söz edince, CHP'li Zeynel Emre "Peki en sevdiği isimleri sorsak kimlerden söz edersiniz" deyince "Bülent Bey" karşılığını verdi. Hasan Polat "Bülent Arınç" yanıtını verdi.

Fetullah Gülen'in En Sevdiği İsim Bülent Arınç

Komisyon toplantısında hafta sonu İstanbul'a yapılacak inceleme gezisini CHP ve MHP'li üyeler "gereksiz olduğunu" belirterek eleştirdiler. AKP'liler ise geziyi savundular. Komisyon Başkanı Petek, gelecek hafta darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu Marmaris'e de bir günlük bir ‘inceleme’ gezisi yapacaklarını söyledi.

Gülen'le aynı uçakta ABD'ye kimler gitti?

Petek, Gülen'in ABD'ye gittiği uçaktaki yolcu listesiyle ilgili yazılarına THY'den yanıt geldiğini bildirdi. Petek, gelen yazıda Gülen'in 21-22 Mart 1999 tarihlerinde ABD'ye seyahat ettiği bilgisinin iletildiğini ancak aynı uçakta bulunan yolcularla ilgili listeye ise "ulaşılamadığının" bildirildiğini söyledi. Komisyon üyelerinin yolcu listesine ulaşılamamasını şaşırtıcı bulmaları üzerine Petek, THY'ye yeni bir yazı daha yazacaklarını söyledi. Petek, Gülen'in pasaport bilgisiyle ilgili yazıya da ayrıntılı bilgi verildiğini bildirdi. Petek'in aktardığına göre Gülen'in Çanakkale merkez vaizliğinden 20 Mart 1981 tarihinde 5'inci derece 7'inci kademeden emekli olduğu halde 3'üncü dereceye kadar olan devlet memurlarına verilen yeşil pasaportu, Diyanet'ten gönderilen bir yazı doğrultusunda aldı.

Diyanet'in Emniyet'e 7 Kasım 1990 tarihinde "emsalleri şu anda 3'üncü derece birinci kademeden maaş almaktadır" diye bir yazı gönderdiğini belirten Petek, "Resmi olarak hak etmediği takdirde kendisine yeşil pasaport verilmiş. Pasaportun süresi üç kez uzatılmış. Daha sonra 2 Haziran 2011 tarihinde hususi damgalı pasaport almış" dedi.

BİRGÜN

adminadmin