Fikir
Giriş Tarihi : 22-04-2019 12:12   Güncelleme : 22-04-2019 12:12

Fetullah’ın civcivleri

Fetullah’ın civcivleri

Benim gibi Karadeniz’in bir köyünde doğup çocukluğunu oralarda geçirenlerin ilginç guguk kuşu anıları olur. Yerel lehçe ile ‘kukku’ ötmeden sabah erkenden mutlaka bir lokma atıştırmamız gerekiyordu. Aç karnına kukkunun sesini duymak, kukkuya yenilmek anlamına gelir. Kukkuya yenilmek, o yılın iyi geçmeyeceğine delâlet eder. Bu nedenle ilkbahar geldiğinde annem bizi erkenden uyandırır bir lokma ekmek yememizi isterdi.

Kitabi bilgilere göre, guguk kuşları kuluçka asalağı olup, yumurtalarını yabancı kuşların yuvalarına bırakır, böylece yavru gugukların bakımını üvey ana baba üstlenir. Gugukların dişisi konak yuvanın sahibi olan dişi kuşun yumurtlamaya başlamasını bekleyip, kuluçkaya yatmasından önceki zamanı kollayarak, değişik yuvalara genellikle birer yumurta bırakır.Yuvalarında yabancı yumurta bulan kuşlar çoğu kez yeni bir yuva yaptıkları ya da yabancı yumurtaları yuvadan attıkları için bazı guguklarda yumurta taklitçiliği gelişmiştir. Örneğin, belirli bir türü konak olarak kullanan asalak gugukların konağınkilere benzeyen yumurtalar yumurtlaması, asalak yumurtaların yuvada kalma şansını artırır.Guguk yavrusu 12 gün sonra, genellikle üvey kardeşlerinden önce doğar. İlk dört gün içinde henüz kör ve tüysüzken, üvey ana babanın getirdiği yiyecekleri yuvanın gerçek sahibi olan yavrularla bölüşmemek için, konağın yuvasındaki yumurtaları ve yavruları akrobatik hareketlerle tek tek yuvadan atar. Üç hafta sonra üvey annesinden daha iri olur. Altı hafta beslendikten sonra yuvayı da dağıtıp giderler.

Büyük Şeytan ülkesinde yaşayan büyük iblisin, örgütünü guguk kuşlarından esinlenerek, yaygınlaştırdığı istihbarat birimlerince tespit edildi. Elebaşı Fetullah, tıpkı guguk kuşları gibi başka yapılara, başka yuvalara yumurta bırakarak, devleti ve ilgili yapıları ele geçirme yöntemini uygulamış. Bıraktığı yumurtalar civcive dönüşünce de diğer yumurtaları kırıp yuvaları dağıtmış.

İçki içerek, mini etek giyerek, seküler, liberal ve Kemalist kesimleri aldatıp o yuvalarda yumurtalarını civcive çeviren, Şeytana Hizmet Hareketi, aynı şekilde namaz kılarak, Kur’ân okuyarak da muhafazakâr çevreleri aldatmıştı. 17/25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’da başka yuvalarda yetiştirdiği civcivlerini kaybeden Fetullahçı şebeke, ne ihanetten vazgeçti ne de yöntemlerinden.

Teröristbaşı Fetullah’ın başka yuvalara bıraktığı bazı yumurtalar 31 Mart’ta civcive dönüştü. Bu civcivlere bilerek veya farkında olmadan taşıyıcı annelik yapanlar, ‘Yaşasın civcivlerimiz oldu’ diye sevinç içerisindeler. O civcivlerin, büyüdükçe önce kendi yuvalarına sonra ülkeye nasıl zarar verdiklerini görecekler ama artık çok geç olacak.

Amaca ulaşmak için her kılığa giren Fetullah’ın civcivleri, yeni dönemde sevgi tomurcuğu rolüne büründü. Gülücükler saça saça dolaşan sevgi pıtırcıkları, her yeri pembe bulutlarla kaplayarak, karanlık emellerini hızla yerine getirmenin telâşı içendeler.

Dünya tarihinin en aşağılık ve en tehlikeli terör tehdidiyle karşı karşıyayız. Hz. Osman’ı Kur’ân okurken, sabah namazında secdede sırtından hançerleyen, Hz. Ali’yi yine sabah namazında zehirli hançerle sırtından yaralayıp şehit olmasına sebep olan zihniyet ne ise bugün karşı karşıya olduğumuz zihniyet aynısıdır.

Müslümanız ve tabii ki zahire göre amel edeceğiz. Ama unutmayalım ki İslâm’ın ilk dört halifesinin üçü camide ya Kur’ân okurken ya da namaz kılarken şehit edildi. Fetullahçı hainleri Türkiye’nin beyni gören ve 15 Temmuz’da ölen o beynin 31 Mart’ta komadan çıktığını düşünenlere, Türk devlet aklının hiç ölmeyeceğini gösteremezsek, işte o zaman gerçekten Türkiye’nin beyin ölümü gerçekleşir.

Hüseyin Likoğlu / Yeni Şafak

adminadmin