Genel
Giriş Tarihi : 11-05-2019 09:50   Güncelleme : 11-05-2019 09:50

Filistin’in ışığı Türkiye’de parlayacak!

Türkiye’deki Filistinliler dernek kurdu

Filistin’in ışığı Türkiye’de parlayacak!

Türkiye’de yaşayan Filistinliler, büyüyen ışık anlamına gelen İzdihar isimli bir dernek kurdu. İzdihar Filistin Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Filistinli işadamı Naim Abu Riash seçildi.

DİN, DİL, IRK CİNSİYET AYRIMI YAPMADAN

Genel merkezi Kocaeli’de bulunan dernek, Türkiye’de veya yurt dışında yaşayan Filistinliler başta olmak üzere sokakta yaşayan kimsesizlere, şiddet mağdurlarına, yoksullara, kadınlara, çocuklara, sokak çocuklarına gençlere ve yetişkinlere; din, dil, ırk cinsiyet ayrımı yapmadan, gıda, barınma, eğitim ve sağlık yardımı yapacak.

İzdihar Filistin Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naim Abu Riash, derneğin yapacağı faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi:

EĞİTİM VE SAĞLIK KURULUŞLARI AÇILACAK

“Türkiye’de veya yurt dışında yaşayan Filistinlilere, diğer muhtaç ailelere, kişilere ayni ve nakdi ekonomik yardım sağlayacağız. Üyelerimizin ve ihtiyacı olan insanlarımızın sağlık, barınma ve eğitimleri için ilgili kurumlarla işbirliği yapacağız. Eğitim ve sağlık merkezleri açarak ortak projeler geliştireceğiz.

18 YAŞINA KADAR YETİMLERE BAKILACAK

Savaş ve doğal afetler sebebi ile ebeveynlerini yitiren yetimlerin 18 yaşına kadar bakımı, maddi, manevi ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim, sağlık ve sosyal alanda projeler üreteceğiz.

PSİKOLOJİK DESTEK

Ailelere, kadınlara ve çocuklara, psikolojik ve sosyal problemlere maruz kalmış kimselere bu problem ve hastalıkların tedavisi için hizmetler sunulacak.

İŞ VE EVLİLİK YARDIMI

Ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen afetlerden ve savaşlardan etkilenen ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımlarda bulunacağız.”

Ayrıntılı bilgi için:

Hanane Mahfoud

İzdihar Filistin Derneği

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Tel: 0538 504 95 98

[email protected]

İstasyon Mah. 1475. Sok. No:20

Gebze / KOCAELİ

 

adminadmin