Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-04-2012 11:12   Güncelleme : 05-04-2012 11:12

Final maçını oynamak

Bu maçın atmosferi, stresi, psikolojisi herkesin kaldıracağı bir şey değil

Final maçını oynamak
Bu maçın atmosferi, stresi, psikolojisi herkesin kaldıracağı bir şey değil. Hele futbolcuların durumu çok zor. Allah yardımcıları olsun.

İki takım içinde zor bir maç. Sivas ın her şeye rağmen Avrupa için Türkiye kupası alternatifi var. Bizim için ise hiçbir altarnatif yok..

Bundan dolayı işimiz çok zor. Futbolcuların sinirlerine hakim olmaları gerekiyor.

Yine futbolcuların ve taraftarın çok sabırlı olması gerekiyor taraftar her koşulda sonuna kadar destek olmalı..

Gönül ister ki ligde tutunalım ama her ihtimali de düşünmek ve ona göre tedbir almak zorundayız.

Özellikle emniyetin çok sıkı tedbir alması gerekiyor. çünkü her sonuç çıkabilir.

Sivas kağıt üzerinde  iyi bir takım hem de bizden kat be kat iyi takım. Bizim çocuklar da inanmış; bir mucizeyi gerçekleştirip tarihe geçmek istiyorlar. İnşallah başarırlar.

İdarecilerin futbolculara mutlaka profosyonel psikolojik destek sağlamaları gerekir..

Çünkü maçın atmosferi gergin geçebilir. Bir dikkatsizlik, bir kart her şeyi bitirebilir, aman dikkat. Bizim için ligin son maçına kadar ümidimizi taşımış olmak güzel bir şey. Düşerse Antalya için ise tarih tekerrürden ibaret sözü gerçekleşmiş olacak.

Samsun belki idari ve teknik anlamda hatalar yapmış olabilir ama şehir, özellikle de taraftarımız (bir maç hariç) Süper Ligi hak ediyor. Başkanımız kendi ifadesiyle futbolu bilmediğinden bazı hatalar yaptığını söyledi. Artık o da hata yapmayacaktır. Seneye inşallah Süper Lig'de daha güzel planlamalarla daha iyi hedeflere oynayabiliriz.

Kalecimizi tebrik etmek gerekiyor. Çok iyi bir sezon geçirdi. Kaleci konusunda Fenerbahçe'yi ve Trabzonspor'u taktir etmek gerekir. Çünkü ülkemizin en iyi kalecileri onlarda..

Biz bu yıl da Ertuğrul'u tutmalıyız. Bu hem Ertuğrul için de iyi olacaktır. Kalecilik çok nankör bir iştir. (Forvet üç dört net pozisyonu kaçırır, unutulur, kaleci bir hatalı gol yer hayatı söner.)

Bunun için Samsun'da biraz daha pişmesi gerekiyor. Takımdaki oyuncuları tek tek saymaya gerek yok. Herkesin dikkatli ve arzulu ,coşkulu, kora kor oynaması gerekiyor..

Biz bu maçı alalım. Diğer maç, sonraki iş. Antalya Fener'den puan alabilir mi? Alırsa zaten ligde kalmayı hak etmiş demektir. Alamaz da biz de bu maçı kazanamazsak yazık olur..

Bunu düşünmek bile istemiyoruz. Bu hepimizi çok üzer..

Antalya'nın iki hatası, onları bu duruma düşürdü. Biri Necati'yi satmak, diğeri de Mardan Stadı'nda maçları oynamak. Stadın ulaşımı zor, tribünler boş kalıyor. Bizim stad yapılınca aynı sıkıntıları biz de yaşayabiliriz. Çünkü bizim stad da uzağa yapılıyor..

Doktor değiliz ama.. Cumartesi günü maça, kalbi olanlar birer sakinleştirici alarak gelirse iyi olur..

Bu maça yürek dayanmaz.. Hele istenen skor yakalanamazsa...

Esen kalın..
 
adminadmin