Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2013 16:56   Güncelleme : 10-11-2013 16:56

FINDIK FABRİKASINDA NAMAZ YASAĞI

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde bulunan Atalay Fındık Fabrikası'nda namaz yasağından dolayı 3 kişi işten ayrıldı.

FINDIK FABRİKASINDA NAMAZ YASAĞI
Salıpazarı Bereket Mahallesi Kaşbaşı mevkiinde kurulan Atalay Fındık Fabrikası 2013 yılı Ağustos ayı içinde faaliyete geçerek personel çalıştırmaya da başladı. Alınan bilgilere göre fabrika elliye yakın personel ile faaliyetlerini yürütüyor.
 
İddialara göre, Atalay Fındık Fabrikası sahiplerinden ve ilçede Sarı Mehmet olarak bilinen Mehmet Çelebi, Pazartesi günü fabrikaya gelip odasından personeli izlerken ustabaşı tarafından birkaç kişinin bir yere gönderildiğini görünce gelip nereye gittiklerini soruyor.Usta başının işi aksatmadan ikişer ikişer namaz kılanlara izin verdiğini belirtmesi üzerine Mehmet Çelebi bağırarak ve bütün personele dönerek ikindi ve akşam namazlarınızı kılmayacaksınız burası cami değil namaz kılmak isteyen çıkışını alsın gitsin demesi üzerine üç bayan personel bunun üzerine iş yerinden ayrılıyorlar.

Adını vermek istemeyen bir çok fabrika çalışanı; 'Burası küçük yer iş korkusundan ayrılamadı çoğu kadın, çalışanlarının çoğu namazını kılan insanlar. sonrasında namazlarımızı kaza ediyoruz.'şeklinde açıklamada bulundu.
 
Çalışamlar, 'Fabrikada önceden namazı kılıyorduk Mehmet Bey pazartesi günü kaldırdı ikindi ve akşam namazlarını kılmayacaksınız burası camii değil namaz kılmak isteyen çıkışını alsın dedi. Üç arkadaş namaz konusunda ayrıldı. 'şeklinde durumu ifade etti.
 
Atalay Fındık Fabrikası Sahibi Mehmet Çelebi ise fabrikalarında mesai saatlerinin belli olduğunu öğlen 1 saat mola verdiklerini isteyenin namazını kılabileceğini belirtti.
 
İşçiler, fabrikada mesai sabah saat 08:00 de başlıyor öğlen yemek molası var ve 18:00'de mesai bitiyor, ancak iş yoğunluğundan bugünlerde 20:00'ye kadar çalışılıyor. Çalışma günü ise yoğunluktan dolayı pazarda dahil 7 gün ancak pazar günü normal çalışma günü olarak ödeniyor zamlı mesai ücreti ödemesi yok, bunun yanı sıra Kurban Bayram'ında 3 gün izin verilmiş parası da ödenmemiş 4. gün personel çalışmış yine bayram mesaisi yok 29 Ekim cumhuriyet bayramı ve diğer zamlı ücret almaları gereken günlerde personel çalışmış ancak yine normal gün ücreti yansımış' diye ifade etti.
 
Bu konuyu ise fabrika sahibi Mehmet Çelebi 'Diğer fabrikalar ne uyguluyorsa bende onu uyguluyorum.' şeklinde savunuyor.
 
http://www.samsundahaber.com//samsun-haber/findik-fabrikasinda-namaz-yasagi-h9075.html

Kaynak. Samsunhaber.Tc
adminadmin