Güncel
Giriş Tarihi : 20-05-2015 18:00   Güncelleme : 20-05-2015 18:00

"Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi"

TOKAT (AA) - Sağlık Bakanlığının "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında Tokat'ta öğrencilere bisiklet dağıtıldı

TOKAT (AA) - Sağlık Bakanlığının "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında Tokat'ta öğrencilere bisiklet dağıtıldı. 

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, müdürlük binasında yaptığı açıklamada, amaçlarının vatandaşın sağlığı bozulmadan önce sağlıklı yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Misyonlarının ve görevlerinin halk sağlığı hizmetini geliştirmek ve devamını sağlamak olduğunu ifade eden Zülfüoğulları, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla hastalık oluştuktan sonra tedavi etmekten ziyade, koruyucu sağlık hizmetlerini geliştirerek, aşılama faaliyetleriyle, yaşam tarzımızda yapacağımız değişikliklerle hastalığın önlenmesini sağlamaktır. Ana misyonumuz ve hedefimiz budur. Dolayısıyla vatandaşlardan da beklentilerimiz, sağlıklarının korunmasını en iyi şekilde başarmalarını sağlamak için, sağlık okur yazarlıklarını artırmaktır. Bu da yaşam tarzımızdaki yapacağımız küçük değişikliklerle ve beslenme alışkanlıklarında yapacağımız önemli değişikliklerle mümkün olmaktadır." 

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da "Çocuklarımıza çok fazla teknolojik eşya hediye ediyoruz. Fakat artık onların da hareketliliğini sağlamak için bisiklet hediye etmek çok faydalı bir şey olacaktır. Okullarımızda çocuklarımızı teşvik etmek için daha çok bisiklete yer vereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 200 öğrenciye bisiklet verildi. 

adminadmin