Genel
Giriş Tarihi : 13-05-2019 15:54   Güncelleme : 13-05-2019 15:54

Flash İddia İhraç Edilebilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin iddiası: Erdoğan, Davutoğlu’nun ihraç edileceği sinyalini verdi

Flash İddia İhraç Edilebilir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “YSK'nın perde arkası ve İstanbul” seçimleri başlığı ile bugün kaleme aldığı yazısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği yönünde sinyal verdiğini yazdı.

Selvi, Erdoğan'ın hem MKYK'de hem de İstanbul'daki toplantıda Gül ile Davutoğlu'nun YSK kararı üzerine yaptığı çıkışlara değindiğini söylüyor:

"Abdullah Gül için 'Kurucumuz değildi. Zaten cumhurbaşkanlığından sonra da partimize üye olmadı' diyor. Davutoğlu için 'eski başbakan' ifadesini kullanmakla yetiniyor. Ama ramazandan sonra Davutoğlu'yla ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği yönünde sinyal veriyor."

Öte yandan Selvi'nin aktardığına göre Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin gerekçeli kararının bugün ya da yarın yayınlanması bekleniyor.

"Bu arada İstanbul seçimlerine ilişkin AK Parti ve CHP cephesinde çok önemli gelişmeler yaşanıyor" diyen Selvi, "CHP'nin seçim kampanyası iki gün içinde netleşecek. CHP'de 'Her şey çok güzel olacak' diyenlerle 'Her şey çok zor olacak' diyenler arasında bir mücadele yaşanıyor" iddiasını öne sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise "İstanbul seçimlerini nasıl kazanabiliriz", "Kürt oylarını nasıl alırız", "Kampanya dilimiz nasıl olmalı" sorularına yanıt aradığını yazan Selvi, sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Erdoğan önemli mesajlar verdi. 1994 ruhuna dönülmesini istedi. 'Sosyal medya önemli ama seçmenle doğrudan ilişki kurmayı ihmal edemeyiz. Seçmenlerle yüz yüze, ruberu görüşeceğiz. Kapısını çalacağız, ayağına gideceğiz' dedi.

Sandıklara sahip çıkılması uyarısında bulundu. 'Daha kucaklayıcı, daha kuşatıcı bir anlayışla çalışacağız' diye konuştu. AK Parti'nin İstanbul kampanyası 'Türkiye ittifakı'eksenli olacak. Kürtlere yönelik kucaklayıcı bir dil kullanılacak. Kırgın AK Partililer ve Kürtlerle köprüler yeniden kurulacak."

adminadmin